Сифис Валиракис, бивш министър и борец за съпротива срещу военната

...
Сифис Валиракис, бивш министър и борец за съпротива срещу военната
Коментари Харесай

Бивш силов гръцки министър загина при тайнствени обстоятелства

Сифис Валиракис, някогашен министър и герой за опозиция против военната тирания на Гърция от 1967-74 година, беше открит мъртъв в морето в неделя вечерта, заяви бреговата защита. Той беше на 77 години, показва БГНЕС.

Валиракис плавал с гумена лодка край крайбрежията на остров Евия в Централна Гърция, където фамилията му има лятна вила. Съпругата му е алармирала управляващите за неговото изгубване. Лодката му е открита празна, а тялото му е открито малко след 20:30 часа локално време, разгласи бреговата защита.

Условията в морето са били "добри ", съобщи представител на бреговата защита пред Агенция Франс Прес, като добави, че към момента не може да се уточни причина за гибелта.

Валиракис беше министър на публичния ред, отговарящ за службите за сигурност и разузнаване, от март 1995 година до януари 1996 година По-рано, през 80-те и 90-те години, той беше заместник-министър на публичния ред (1988-89 и 1994-95), министър на спорта 1985-88) и заместник-министър на превоза и известията (1981-84) в социалистическите държавни управления на Андреас Папандреу.

Гръцкият министър председател Кириакос Мицотакис отдаде респект на Валиракис. "Сифис Валиракис беше самоуверен демократ, смел герой за опозиция по време на диктатурата и безвъзмезден член на Народното събрание и министър по време на демокрацията ", написа той в Туитър.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР