Siemens e на първо място в Европа по брой подадени

...
Siemens e на първо място в Европа по брой подадени
Коментари Харесай

Siemens на първо място в Европа по заявки за патенти

Siemens e преди всичко в Европа по брой подадени поръчки за патенти за 2018 година, оглавявайки класацията на Европейското патентно ведомство. С 2 493 подадени заявки компанията изпревари миналогодишния водач в тази категория – Huawei, която остана на втора позиция, следвана от Samsung и LG. В влиятелната ранглиста за 2017 година Siemens заемаше второ място.

Над 25% от подадените от Siemens поръчки за патенти са в областта на Индустрия 4.0. и дигитализацията, като броят на поръчките за права върху интелектуална благосъстоятелност е доста по-голям спрямо миналата година. Компанията регистрира значителен растеж и в области като изкуствения разсъдък и киберсигурността.



„ Челното място, което Siemens заема в класацията на Европейското патентно ведомство, е доказателство, че компанията работи непрестанно за основаването на нововъведения, изключително в областта на цифровите технологии. Въпреки това нашият фокус не е единствено броят на патентите, само че също по този начин и качеството, както и необятното районно систематизиране на нашите права за отбрана на интелектуалната благосъстоятелност “, разяснява Бийт Вайбел, началник на отдела за интелектуална благосъстоятелност в Siemens.

Siemens държи общо над 6500 патента. Служители на компанията са подали близо 3900 патентни поръчки и 7300 отчета за обявяване на изобретения (invention disclosure report) в международен мащаб през финансовата 2018 година На базата на приблизително 220 работни дни в годината, това възлиза на към 33 изобретения дневно.

Siemens има над 43 000 чиновници в 44 страни, които се занимават с проучвания и нови разработки (R&D).
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР