Сидни постави нов метеорологичен рекорд, след като температурите скочиха над

...
Сидни постави нов метеорологичен рекорд, след като температурите скочиха над
Коментари Харесай

Рекордна гореща вълна, невиждана от 165 години, тормози Австралия

Сидни сложи нов метеорологичен връх, откакто температурите скочиха над 30°С за четири поредни дни през март - за първи път сходно събитие се случва от 165 години насам.

Бюрото по метеорология предвижда, че температурата в Сидни ще доближи най-много 30°С в неделя, до момента в който в град Пенрит се планува жегата да доближи от 40°С!

Ричмънд и Блактаун също получиха планирани предизвестия за температури до 39°С!

warm Pacific Ocean events likely to return in 2023 - amplified by. Summer forecast 1.08-.32°C above pre-industrial levels (Paris goal: 1.5°C). Droughts and wildfires from Australia to India. Flooding in Southern America. Stronger typhoons.
— Richard (@ClimateConnex)
Високите температури са породени от гореща вълна с невисок интензитет, разпространяваща се в района, който включва и някои елементи от югоизточен Куинсланд.

Старшият метеоролог от Бюрото по метеорология Фелим Ханифай сподели пред NCA NewsWire, че последният път, когато Сидни е записал толкоз високи температури през март, е било през 1878 година

Сидни претърпя най-горещия си март в историята с рекордни четири поредни дни, изкачващи се до към 30C

„ Това е връх, който не е виждан до момента “, сподели господин Ханифай.

„ Мнозина в гилдията на метеоролозите се присъединяваха от вероятността за смяна на Южното съмнение от Ла Ниня към Ел Ниньо по-късно през годината, само че към този момент виждаме, че тези терзания се оправдаха по-рано, точно съдейки по тези температурни върхове. “

Станцията Observatory Hill покрай южния завършек на Sydney Harbour Bridge е записала междинната температура за март с 2°С над предходния връх от 27,1 градуса от 2006 година

Бюрото предвижда, че ще има изолирани поривисти гръмотевични стихии с вероятни незначителни или никакви превалявания към южните вериги и скатовете в Нов Южен Уелс.

Предупреждението е, че тези условия могат да влошат към този момент нарасналите рискове от пожари заради продължаващото горещо и изсъхнало време в района.

Големи региони на Виктория към този момент са били очевидци на горски пожари, само че в по-хладния ден в неделя жителите на Surf Coast оповестиха, че опасността е намаляла.

Метеорологът на Sky News Австралия Роб Шарп сподели, че жителите на Нов Южен Уелс също могат скоро да чакат смяна към захлаждане.

Горещото време докара до огромни рискове от горски пожари в Нов Южен Уелс, като щат Виктория към този момент страда  големи опожарени площи

„ Влажното време ще се ускори още веднъж “, сподели Шарп. „ Няма да забележим този тип горещина още веднъж, до момента в който не стигнем най-малко до пролетта. “

Междувременно се чака Мелбърн да доближи най-много от 21 градуса по Целзий в неделя, което е с към три градуса по-хладно от междинното за март.

Прогнозите са, че Бризбейн ще доближи най-много от 32°С градуса в неделя.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР