СИДНИ — Австралийският златен медалист Мак Хортън, който имаше интензивно

...
СИДНИ — Австралийският златен медалист Мак Хортън, който имаше интензивно
Коментари Харесай

Олимпийският златен медалист се пенсионира само шест месеца преди Игрите в Париж през 2024 г.

СИДНИ — Австралийският златен медалист Мак Хортън, който имаше интензивно съревнование с китаеца Сун Янг, разгласи в неделя, че се отдръпва от интернационалното плуване.

27-годишният завоюва златото на 400 метра свободен жанр на Олимпиадата в Рио през 2016 година, само че шест месеца след игрите в Париж Хортън споделя, че към този момент няма нужната мотивация да продължи.

„ Много желаех да плавам в Париж, само че гладът го нямаше “, сподели Хортън в изказване на Swimming Australia, оповестено в неделя. „ Винаги желая да дам всичко от себе си и не съм човек, който просто желае да измисля числата, тъй че това е подобаващият миг да се отдръпна.

„ Много съм признателен за времето си в плуването и във връзка с наследството, уповавам се моите съотборници и спортът да считат, че съумях да оказа помощ на тях и на спорта по някакъв метод. “

Хортън може би е по-известен със застъпничеството си за чист спорт и по-специално със мощните си възгледи за противника Сун Янг, който той назова „ лъжец с нарк...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР