Sidewalk Labs е компания за градски иновации, собственост на дъщерната

...
Sidewalk Labs е компания за градски иновации, собственост на дъщерната
Коментари Харесай

GOOGLE С БРИЛЯНТНА ИНИЦИАТИВА! Запретват ръкави и започват работа по нещо нечувано и невиждано!

Sidewalk Labs е компания за градски нововъведения, благосъстоятелност на дъщерната на Гугъл - Alphabet. Тя ще затегне ръкави, с цел да сътвори модел за подражателство за съвременен квартал през 21 век.

Sidewalk Labs ще влага 50 милиона $ в началната фаза на обмисляне и пускане на плана, а Alphabet даде обещание да реалокира седалището на Гугъл в Канада в квартала Quayside, когато бъде приключен, написа "Си Ен Ен ".

Quayside ще бъде планиран по специфичен метод, който да спомага за понижаване на замърсяването, времето за превоз и съхранението на боклуци. Предвижда се архитектурата на постройките да спомага за понижаване на въздействието напразно, увеличението на площите със сянка по време на горещи дни, както и за предотвратяване от дъжд.

Проектът е толкоз упорит, че от Sidewalk Labs дават обещание, че ще понижат вредите излъчвания със 73%, потреблението на питейна вода с 65% и генерирането на боклуци с 90%.

Идеята на компанията е в квартала да се върви най-вече пешком, а превозът да е велосипеден или да се прави със споделени електрически транспортни средства.

Ерик Шмит, шеф на Alphabet, съобщи, че концепцията и проектите за града датират от 10 година
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР