сички сме чували фразата "Яжте закуската си като крал, обяда

...
сички сме чували фразата "Яжте закуската си като крал, обяда
Коментари Харесай

Обилна закуска и лека вечеря, това ли е ключът към отслабването

сички сме чували фразата "Яжте закуската си като крал, обяда като принц, а вечерята като дрипльо ". Според скорошно изследване, оповестено в Journal Obesity, в случай че се пробвате да свалите непотребни килограми, това може да е пътят, написа уеб сайтът.

Can a big breakfast and a small dinner help you lose weight?
— Jayashree Nair (@JayashreeNair19)


В опитът вземат участие 23 дами със затлъстяване. Те са консумирали по 1400 ккал на ден в продължение на 12 седмици. Разделени били обаче на две категории - половината от тях са изяждали 700 ккал на закуска, 500 ккал на обяд и 200 ккал на вечеря. Втората група пък противоположното - 200 ккал на закуска, 500 ккал на обяд и 700 ккал на вечеря.

Резултатите

И двете групи са свалили килограми. При първата обаче, която е изяждала най-вече храна на закуска, се следило по-голяма загуба на сантиметри от талията спрямо втората група, която се е хранила по-обилно вечер.

Но...! Недейте незабавно да планирате тежка закуска. Проучването е извършено единствено за 12 седмици и броят на участващите хора в него е дребен.

Учените разглеждали единствено дамите с метаболитен синдром, а не дамите, които просто желали да отслабнат.

Освен това яденето на 1400 калории на ден по всяка възможност ще докара до загуба на тегло, защото е доста по-малко от това, което хората нормално употребяват.

Преди да стартираме да следваме сходна диета, би трябвало да сме наясно, че то е прецизно следено, което е много мъчно на процедура в действителния живот.

Включвайте повече плодове и зелени зеленчуци и помнете, че пропускането на хранене в никакъв случай не е здравословна опция за намаляване.

За да свалите непотребните килограми трайно и здравословно, най-добре е да започнете, като се храните здравословно и да упражнявате постоянно.


А хората с метаболитен синдром би трябвало да се уверят, че храненията им не са с високо наличие на въглехидрати, както и да включват задоволително протеини и мазнини в диетата си.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР