Сибирско хъски на име Лайма избягало в гората и се

...
Сибирско хъски на име Лайма избягало в гората и се
Коментари Харесай

Куче донесло от гората малко диво животно. Оказало се от неочакван вид

Сибирско хъски на име Лайма избягало в гората и се върнало от там с малко животинче. Кучето постоянно бродело из гъсталаците, само че това, което довело този път, провокирало доста въпроси от притежателите на Лайма.

Кучето носело доста деликатно дребното бебе. Освен това тя деликатно го сложила при личните си дребни. Станало ясно, че счита да го храни дружно със своите дребни.

Какво разкрили на другия ден

От самото начало притежателите на Лайма се заинтересувало от странното кученце, само че хората не посмели да се приближат до него в първия ден. На идната заран, незабавно щом хората разбрали, че опашатата майка е изгубила бдителността си, те решили да го прегледат по-отблизо.

 бебе мечка

Стопаните били учудени от странните пропорции на тялото на доведеното от Лайма животно. Главата му била прекомерно огромна по отношение на тялото, а лапите му, в противен случай, били доста дребни. Грабвайки бебето, хората се втурнали с него към ветеринарния доктор.

Какво споделил експертът

Ветеринарят от пръв взор разпознал, че завареното дете е мече. БИло доста малко и безпомощно. Имало потребност от специфични грижи. Самата Лайм сигурно не би се справила. Тя не знае по какъв начин се отглежда мечка.

Очевидно е, че такова животно няма място в дома и било решено то да бъде предоставено на Центъра за диви животни. Там то ще бъде отгледано досега, в който специалистите осъзнаят, че е време дребното да бъде освободено в природата.

Защо хората, а и кучетата, намират мечки в гората

Мечетата се раждат по време на зимен сън, някъде през януари. Мама се разсънва за малко, ражда, облизва бебетата и още веднъж заспива. Сънят на мечката не е изцяло спрял откъм житейски функционалности развой, макар че има известно закъснение на процесите. Тя стартира да диша 4-5 пъти в минута, освен това кръвта циркулира през вените, телесната температура не понижава.

Когато бебетата се родят и се измият с езика на майката, родителят заспива, а децата се забиват напълно в дългата й четина, намират едно от шестте зърна и стартират да сучат. Млякото на майката мечка е доста мазно и задачата на дребните е да качат пет пъти от тежестта си преди пролетта.

 дребна мечка

Мечетата се появяват на всеки две или три години. Обикновено това са едно или две мечета. Рядко три. Ако изплашите спяща мечка, тя ще напусне бърлогата и в никакъв случай няма да се върне в нея, оставяйки даже бебетата си. Жестоко е, само че по този начин е организиран светът.

Оказва се, че Лайм е била на точното място в точното време. Изглежда, че е избавила безпомощно бебе от гладна гибел. Очевидно кучето се надявало сама да нахрани това дете, защото тя толкоз ревниво го защитавала от вниманието на хората.

И нямало по какъв начин да знае, че такова особено бебе има потребност от специфични грижи.

Източник: svobodnazona.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР