Си Дзинпин критикува САЩ за това, че иска да попречи

...
Си Дзинпин критикува САЩ за това, че иска да попречи
Коментари Харесай

Си Дзинпин призовава за отпор срещу технологичните войни


Си Дзинпин подлага на критика Съединени американски щати за това, че желае да попречи на развиването на Китай
(снимка: news.cn)

Китайският президент Си Дзинпин прикани политическите партии по целия свят да се опълчват на всяка страна, която взе участие в „ софтуерни блокади ” – намек за държанието на Съединени американски щати, която наложи редица ограничавания за търговията с ИТ артикули, създавани в Китай.

Докато администрацията на американския президент Джо Байдън потърси поддръжка от редица страни, в това число Европейския съюз и Япония, с цел да координира по-строга политика на ограничаване против Китай, Пекин пък удвои търсенето на поддръжка от страна на другарски страни като Северна Корея и Сърбия.

„ Заедно би трябвало да се противопоставим на всички актове на ограниченост в името на многообразието ”, сподели Си във виртуална среща на представители на 500 партии от 160 страни като Русия, Зимбабве, Куба и Буркина Фасо във вторник, за която оповестява.

„ Поглеждайки от позицията на „ моята страна на първо време ”, светът е стеснен и препълнен и постоянно изпълнен с яростна конкуренция ”, сподели Си в явен намек за политиката „ Америка преди всичко ” на някогашния президент Доналд Тръмп. По негово време бяха наложени тежките ограничавания за търговия на ИТ артикули с Китай.
още по тематиката
Си възобнови апела си светът да работи за „ създаване на общественост със споделено бъдеще за цялото човечество ” и съобщи, че всяка страна, която взе участие в „ софтуерни блокади ” и „ разединение в развиването ”, би трябвало да бъде отхвърлена.

Китайските дипломати постоянно подлагат на критика Съединени американски щати за това, че се пробват да попречат на развиването на страната, като прекъсват достъпа им до американските технологии. От няколко години двете страни водят софтуерна война, която някои анализатори дефинират по-скоро като икономическа.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР