Швейцарците гласуват в неделя за ограничаване на имиграцията от Европейския

...
Швейцарците гласуват в неделя за ограничаване на имиграцията от Европейския
Коментари Харесай

Швейцария гласува дали да ограничи имиграцията от ЕС

Швейцарците гласоподават в неделя за ограничение на имиграцията от Европейския съюз, което, въпреки и да не се чака да премине, провокира опасения, че може да утежни връзките с блока. А евентуално приемане на решението даже може да приключи връзките. Европейски Съюз е най-големият търговски сътрудник на Берн.

Инициативата, подкрепена от популистката дясна Швейцарска национална партия (SVP) - най-голямата швейцарска партия - следи намаляваща социална поддръжка в последните анкети. Те демонстрират, че 65% от интервюираните се опълчват на апела за спиране на съглашението, позволяващо свободно придвижване на хора сред Швейцария и намиращия се наоколо Европейски съюз.

Изглежда малко евентуално самодейността да събере двойното болшинство, належащо за приемането ѝ, спечелвайки както националния избор, по този начин и множеството от 26-те кантона на Швейцария. Но SVP означи изненадващи победи в предишното в продължителната си война против стягане на връзките с Европейски Съюз.

Инициативата, подлежаща на гласоподаване като част от системата на директната народна власт, приканва Швейцария да преразгледа конституцията си, с цел да подсигурява, че може независимо да ръководи имиграционната си политика. SVP, която построи своята платформа, осъждайки имиграцията и въздействието на Европейски Съюз, предизвестява, че богатата алпийска страна е изправена пред " неконтролирана и несъразмерна имиграция ".

Въпреки че не е член на Европейски Съюз, Швейцария е обвързана с блока посредством голям брой комплицирано свързани двустранни съглашения.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР