Швейцарското правителство заяви, че ще ускори процеса на облекчаване на

...
Швейцарското правителство заяви, че ще ускори процеса на облекчаване на
Коментари Харесай

И Швейцария почва да се отваря

Швейцарското държавно управление съобщи, че ще форсира процеса на облекчение на рестриктивните мерки, наложени за надзор на пандемията от ковид, като разреши на заведенията за хранене да отворят порти още веднъж на 11 май.
" Ние сме в нова фаза и би трябвало да се научим да живеем с вируса ", съобщи на конференция в Берн президентът на Швейцария Симонета Сомаруга, представена от Агенция Франс Прес.
През март, Швейцария не наложи цялостна обсада, само че множеството услуги и магазини бяха затворени, напомня БГНЕС.
В понеделник, като първи стадий на облекчение на ограниченията, фризьори, култивиран центрове, магазини за техника и лекарски кабинети още веднъж отвориха. На 11 май, във втория стадий, учебните заведения още веднъж могат да отворят, както магазини и пазари. Професионалните спортни клубове, както и тези за фенове, могат да възобновят тренировките, а публичният превоз ще работи при естествен график.
Но до момента в който тези ограничения към този момент бяха оповестени и известни, държавното управление изненада, като разгласи, че на същата дата заведения за хранене, музеи и библиотеки могат още веднъж да проработят. Правителството сподели, че е " относително елементарно " да се ползват правила за физическа отдалеченост, хигиена на ръцете и да се управлява притока на хора в такива институции.
Ограниченията бяха облекчени " по-бързо от предстоящото ", защото разпространяването на вируса е овладяно, съобщи здравният министър Ален Берсе.
В заведенията за хранене, на една и съща маса, могат да седят до четирима души, само че родителите могат да седят с повече деца. Масите би трябвало да са на разстояние два метра.
Носенето на маски не е наложително в Швейцария, само че е целесъобразно, в случай че не може да бъде обезпечено физическото разстояние.
Третият стадий за унищожаване на рестриктивните мерки е очакван за 27 май.
Междувременно събиранията на повече от пет души остават неразрешени и граничният надзор ще остане по мястата. Събирането на повече от 1 000 души е неразрешено до края на август.
В Швейцария вирусът е умъртвил 1716 души съгласно Wolrdometers, инфектираните са 29 407, оздравели обаче са към този момент 22 600.
Още: " Първи данни за над 1 000 000 оздравели от ковид, Русия става все по-голям акцент "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР