Швейцарското правителство даде зелена светлина на крайно дясната кампания за

...
Швейцарското правителство даде зелена светлина на крайно дясната кампания за
Коментари Харесай

Швейцария разреши антиимигранска кампания

Швейцарското държавно управление даде зелена светлина на извънредно дясната акция за ограничение на имиграцията от Европейския съюз, оповестява Ройтерс.

Поддръжниците на концепцията могат да започнат да търсят социална поддръжка. Ако самодейността събере необходимите 100 хиляди подписа до юли 2019 година, тя ще бъде гласувана на референдум. 

Популистката Швейцарска национална партия от дълго време се стреми да ограничи имиграцията до Швейцария, чието население от 8,4 млн. души към този момент е се състие от 1/4 чужденци. 

Европейският съюз упорства, че неговите жители би трябвало да могат да живеят и работят в Швейцария, която не е членка на Европейски Съюз. Това е цената за свободния достъп на Швейцария до единния пазар на Европейски Съюз, който е най-големият за швейцарския експорт. 

Ако се стигне до референдум по въпроса за достъпа на имигранти в страната, това би могло да приготви пътя за унищожаване на свободното придвижване на жителите на Европейски Съюз, което в този момент е обезпечено с двустранни съглашения. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР