Швейцарският ветеран Стан Вавринка приключи още в първия кръг участието

...
Швейцарският ветеран Стан Вавринка приключи още в първия кръг участието
Коментари Харесай

Вавринка изхвърча още в първи кръг в Индиън Уелс

Швейцарският деец Стан Вавринка завърши още в първия кръг присъединяване си на шампионата по тенис от сериите " Мастърс 1000 " в Индиън Уелс.

В дуел от първия кръг 38-годишният Вавринка загуби с 6:7(3), 6:4, 2:6 от намиращия се в отлична форма чех Томаш Махач.

Срещата стартира по-добре за носителя на три трофеи от Големия шлем, който поведе с 3:1 гейма. След това обаче Махач на собствен ред дръпна с пробив при 5:4 и сервираше за затварянето на първия сет, когато Вавринка направи нов брейк. В тайбрека Махач бе безукорен при свое разиграване и стигна до триумфа със 7:3 точки.

Вавринка започва и втория сет с пробив, който обаче този път съумя да задържи и по този начин да на прати мача в съдбоносен тайбрек. В него силите на швейцареца свършиха и след три осъществени пробива Махач стигна до успеха.

Следващият противник на чеха е номер 21 в схемата Адриан Манарино от Франция.

В друга любопитна среща от първия кръг руснакът Роман Сафиулин завоюва с 6:1, 5:7, 6:2 против британеца Даниел Евънс. Сафиулин нямаше никакви проблеми в първия и в третия сет на дуела, като само във втория Евънс сподели игра на познатото си равнище и го взе след пробив в края.

С триумфа си Сафиулин си обезпечи среща с американеца Себастиан Корда във втория кръг на конкуренцията.

Мач със международния номер 1 Новак Джокович пък си заслужи Александър Вукич. Австралиецът се нуждаше от два тайбрека, с цел да в профил японския квалификант Шинтаро Мочизуки след 7:6(4), 7:6(6). До момента Вукич и Джокович не са играли един против различен, като за сърбина това ще бъде първи дуел след загубата му от Яник Синер на полуфиналите на Откритото състезание на Австралия през януари.

За втория кръг в Индиън Уелс се класира и Гаел Монфис. Французинът, който е един от любимците на почитателите по целия свят, преодоля австралиеца Макс Пърсел след 6:1, 6:2 за единствено 70 минути игра.

Мачът сред французите Юго Грение и Александър Мюлер, който би трябвало да дефинира противника на българина Григор Димитров във втория кръг на шампионата пък бе измежду отсрочените поради дъжда, който се изсипа тази нощ над Калифорния.
 Вавринка на край в Хърватия
Вавринка на край в Хърватия

Победи италианец
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР