Швейцарският тенисист Роджър Федерер заяви, че е щастлив от представянето

...
Швейцарският тенисист Роджър Федерер заяви, че е щастлив от представянето
Коментари Харесай

Федерер разкри какво иска да постигне през 2020 година

Швейцарският тенисист Роджър Федерер съобщи, че е благополучен от представянето си през 2019 година, като се надява да завоюва най-малко един от огромните шест шампионата през новия сезон. 38-годишният Федерер имаше задоволително мощни моменти през приключилата акция, като победи на конкуренцията от сериите " Мастърс " в Маями, както и в Дубай, Хале и Базел. Той имаше обаче и няколко разтърсващи провали, изключително на финала на " Уимбълдън " против Новак Джокович, в който пропусна два мачбола при личен сервис в петия сет. Приоритет за Федерер през 2020 година са четирите шампионата от “Големия шлем”, финалната конкуренция на АТP в Лондон и Олимпиадата в Токио.

" Имах хубава година, играх в действителност мощно, усещах се добре физически, нямах основни здравословни проблеми с изключение ненапълно на Откритото състезание на Съединени американски щати, само че това в действителност даже не си коства да се загатва ", съобщи Федерер в изявление за АP. " Победих Новак на Финалния шампионат на АТP, завоювах против Рафа на " Уимбълдън ", като цяло играх добър тенис, само че не съумях да печеля огромна купа, а това е нещото, което желая да трансформира през 2020 година. Това е моята цел за новия сезон, да се опитам да печеля един от огромните пет шампионата плюс Олимпийските игри, които са шестият ", добави той.

Федерер смята, че най-малки шансове за триумф той ще има на клея на " Ролан Гарос " в Париж. " Знам, че на " Ролан Гарос " постоянно е по-трудно. Но на всички останали имам своите шансове. Ще бъда удовлетворен, в случай че съумея да защитя и купите си от този сезон. Чувството да печелиш титли е ужасно, даже " Хомпан Къп или " Лейвър Къп ". Много е прелестно, когато побеждаваш и си тръгваш от шампионата като първенец ", сподели Федерер.

" Целта ми като цяло ще бъде да взема допустимо най-вече трофеи, а в случай че мога измежду тях да бъде и някоя от огромните, за предпочитане " Уимбълдън ", Откритото състезание на Съединени американски щати или на Австралия, Олимпиадата - която е да е от тях, би било прелестно ", добави швейцарският Маестро.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР