Швейцарският тенисист Роджър Федерер може да пропусне последния за годината

...
Швейцарският тенисист Роджър Федерер може да пропусне последния за годината
Коментари Харесай

Федерер може да пропусне “Мастърс”-а в Париж

Швейцарският тенисист Роджър Федерер може да пропусне последния за годината шампионат от сериите " Мастърс " в Париж, който стартира на 28 октомври.

Надпреварата на твърди кортове в зала " Берси " не е включена в календара с участия на Федерер в формалния му уебсайт.

През предишния сезон швейцарецът доближи до полуфиналите във френската столица, където загуби трагично от сърбина Новак Джокович с 6:7(6), 7:5, 6:7(3).

38-годишният Федерер през вчерашния ден изигра мач номер 1500 в професионалната си кариера, в който записа 1232-ата си победа след 6:2, 6:1 над квалификанта Петер Гойовчик (Германия) в първия кръг на домашната конкуренция в Базел.

Той призна, че присъединяване му в Париж не е несъмнено, защото желае да се приготви оптимално добре за финалния шампионат на АТР в Лондон от 10 до 17 ноември.

" Базел и Лондон са по-важни, само че към момента ми се желае да играя и в Париж ", разяснява Федерер.

" През предходната година в " Берси " и през този сезон на " Ролан Гарос " беше фантастично. Но на този стадий не знам дали ще играя в " Берси ". Трябва два работя мъдро, ще преценява съгласно физическото ми положение ", добави той.

Рекордьорът с 20 трофеи от Големия шлем Федерер е вторият тенисист в историята, който доближава границата от 1500 мача, след Джими Конърс (САЩ), който приключи кариерата си с 1556 срещи.

Швейцарецът има общо 102 трофеи, 9 от които на родна земя в Базел, където към този момент е в серия от 21 следващи победи.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР