Швейцарският потомък на един от лекарите на Адолф Хитлер публикува

...
Швейцарският потомък на един от лекарите на Адолф Хитлер публикува
Коментари Харесай

Потомък на един от лекарите на Адолф Хитлер разкри как е бил лекуван диктаторът

Швейцарският потомък на един от лекарите на Адолф Хитлер разгласява детайлности от писма, които демонстрират по какъв начин той е лекувал нацисткия деспот от проблеми с гласа, заяви в неделя вестник " Нойес Цюрих цайтунг ам зонтаг ", представен от news.bg.

Карл Ото декор Айкен, немски експерт по уши, нос и гърло, е лекувал Хитлер няколко пъти в продължение на 10 години от 1935 година, написа вестникът.

Писмата на лекаря до братовчед му са открити от Роберт Дьопген, правнук на декор Ейкен, който ги намерил, когато проучвал фамилните архиви за учебен план. Фон Ейкен умира през 1960 година

Британският историк Ричард Джей Евънс, експерт по немска история, удостоверява достоверността на непубликуваните писма. Te демонстрират страха на Хитлер от съществени болести, написа вестникът.

" Ако има нещо неприятно, наложително би трябвало да знам ", споделя Хитлер на лекаря след първата им консултация през май 1935 година, съгласно писмата.

Вестникът твърди, че писмата демонстрират и смисъла, което Хитлер е придавал на гласа си, който употребява в речите си, с цел да подтиква към поддръжка на своя режим.

В писмата се споделя, че една интервенция за премахване на полип е била отсрочена за след речта, защото декор Айкен е посъветвал Хитлер, че би трябвало да даде отмора на гласа си след процедурата.

В писмата си декор Айкен в никакъв случай не слага под подозрение обстоятелството, че е лекувал човек, чиито дейности са довели до избиването на милиони хора по време на Холокоста и Втората международна война.

Вестникът твърди, че когато след войната съветски следователи го питат за какво не е умъртвил Хитлер, декор Айкен дава отговор: " Аз бях негов доктор, а не негов палач. "

Хитлер се самоубива в бункера си в Берлин през 1945 година, малко преди края на войната.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР