Швейцарският курортен град Давос събира световния бизнес елит и държавни

...
Швейцарският курортен град Давос събира световния бизнес елит и държавни
Коментари Харесай

Форумът в Давос : Ще се стигне ли до мирно споразумение между Русия и Украйна

Швейцарският курортен град Давос събира международния бизнес хайлайф и държавни ръководители за Световния стопански конгрес. „ Възстановяване на доверието ” е надписът на срещата, а тематиките, които ще бъдат обсъждани са свързани с войната в Близкия изток и опасенията за световната търговия. Очаква се да участват министър председателят на Китай Ли Цян и френският президент Еманюел Макрон. В Световния стопански конгрес ще взе участие и президентът на Украйна Володимир Зеленски, който идва през днешния ден на работно посещаване в Швейцария.

Темата за започващото събитие разясняват доцент Искрен Иванов, специалист по интернационална сигурност и ръководство на спорове, и някогашният заместник-министър на външните работи Владимир Кисьов в ефира на „ Твоят ден “ по NOVA NEWS.

„ Официалната информация за това какво следва да бъде контрактувано на форума в Давос се отнася до концепцията за мирни договаряния сред Украйна и Русия. Това, което знаем, е доста малко, защото не е наранена съответна формула, върху която ще се договаря “, сподели Иванов.

Той уточни, че диалозите са били предшествани от загадка среща в Рияд между глобалния Юг и представители на Съединени американски щати и Европейски Съюз. Експертът разясни, че има информация, че световният Юг е изискал от Антъни Блинкен Съединени американски щати да лобират за мир в Украйна. „ Вашингтон е отговорил уклончиво на това “, разясни Иванов.

Той уточни, че вероятните сюжети за разрешаване на рецесията в Украйна са два. „ Единият е военната помощ за Киев да бъде възобновена, само че това наподобява по-невероятно. Другият е Русия да продължи настъплението си и това ще се случи, в случай че Западът не отпусне помощ за Украйна “, изясни той.

Кисьов е на мнение, че Зеленски употребява всички вероятни конгреси и срещи, с цел да моли за помощ. На форума в Давос ще участва и целият хайлайф, който може да взе участие във възобновяване на страната след края на войната.

Иванов сподели, че в Украйна може да се стигне до разединение на вътрешнополитическия хайлайф. По негови думи това е по-голямата заплаха за страната. „ Китай на няколко пъти даде ясна поръчка, че алената линия е да не се стига до война сред НАТО и Русия, тъй като тя би била ядрена “, сподели специалистът.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР