Швейцарският бизнесмен Удо Ланге, който бе открит мъртъв в дома

...
Швейцарският бизнесмен Удо Ланге, който бе открит мъртъв в дома
Коментари Харесай

Първи версии за убийството на швейцарския бизнесмен в баровския „Делта хил“

Швейцарският предприемач Удо Ланге, който бе открит мъртъв в дома си впернишкото село Кладница, еубит с нещо като шило, с което е прободен.

Първоначалният оглед не е посочил следи от принуждение, само че часове по-късно проверяващите потеглят по горещи следи, оповестява Българска национална телевизия.

Тялото на Ланге е открито в гараж от неговата брачна половинка. Смъртта на 68 годишния мъж е изглеждала естествена и медиците пристигнали на място не са разкрили следи от принуждение. По време на аутопсията обаче е открита рана в долната дясна част на шията, която минава през белия дроб. И тук също има противоречив миг.

Съдебният доктор в началото споделя, че раната е породена от малокалибрено огнестрелно оръжие, даже заключава, че е стреляно от високо. По-късно се оказва, че раната не е огнестрелна, а Ланге е погубен с нещо като шило, с което е прободен. Установено е още, че той е бил мощно притискан, защото има едно счупено и едно пукнато ребро.

Швейцарският предприемачът е женен за българка и живее от дълго време в нашата страна. Двамата са имали дружество за силиконови произведения, което преди няколко години са продали на шведска компания.

"В момента работим по всички версии. Има данни да са сменяни облеклата, с които е бил, с цел да се прикрият следите от убийството. Пак споделям, хубавото е, че на доста ранен стадий тези дейности са разкрити и се работи по ликвидиране ", съобщи Иван Демерджиев, длъжностен министър на вътрешните работи.

Сигналът, че Удо Ланге е открит мъртъв в гаража на къщата си е подаден от неговата брачна половинка вечерта на 11 август. Пристигналият на място лекарски екип не е открил следи от принуждение. По време на аутопсията обаче е открита рана в долната дясна част на шията, през която е обиден белия дроб. Работи се по версията за няколко забъркани.

"Подозираме кръг, група, причинители, само че преди да се работи и напредне по тези версии, ще бъдат спекулации сега да се насочим нанякъде ние като коментар ", добави Иван Демерджиев.

Освен в дома на Удо Ланге, оглед е изработен и в офиса му в кв. "Божурище " край столицата. Според източници от следствието Ланге е погубен на друго място, а по-късно тялото му е преместено в гаража, където го е разкрила неговата брачна половинка. Разпитват се както сегашни, по този начин и някогашни негови сътрудници в бизнеса.

"Провеждат се. Веднага щом има резултати ще бъдат сведени до вашето познание. Разбирате, че от време на време пречим с тези мнения ", сподели още Иван Демерджиев.

Проверяват се всички контакти на Ланге от последната седмица преди убийството. Иззети са и записи от охранителни камери тук-там, където той е бил в деня на убийството му.

Като водеща версия на този стадий се оформя финансов спор. Има данни, че откакто е продал предприятието за произвеждане на силиконови произведения Ланге е подкрепил финансово други предприемачи, с които е имал настоятелен връзки.

Допуска се, че погубен, с цел да не му бъдат върнати парите, които е дал. Според проверяващите, обаче има още няколко версии, както от настоятелен, по този начин и от персонален порядък. Според източници на Българска национална телевизия се подозира, че убийството е проведено и осъществено от няколко индивида, а част от обвинените към този момент са разпитвани./Blitz.bg

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР