Швейцарските власти критикуваха коментара на президента на САЩ Джо Байдън,

...
Швейцарските власти критикуваха коментара на президента на САЩ Джо Байдън,
Коментари Харесай

Швейцария срещу Байдън: Твърденията за данъчно убежище са неподходящи

Швейцарските управляващи подлагаха на критика коментара на президента на Съединени американски щати Джо Байдън, че доста компании употребяват Швейцария и две други територии като данъчни убежища , като Швейцарското федерално министерство на финансите назовава това изказване " неуместно и изцяло остаряло ", оповестява АП.

Критиките, обявени в швейцарските медии в петък, идва откакто Байдън сподели в речта си пред Конгреса в сряда, че " доста компании също укриват налози посредством данъчните убежища в Швейцария и Бермудските острови и Каймановите острови " - част от апела му към богатите и корпорациите да заплатят справедливия си дял от налога.

" Швейцария счита това наблягане на Швейцария като данъчно леговище от Съединени американски щати като неуместно и изцяло неактуално ", съобщи представителят Изабел Рьош от швейцарския финансов отдел.

" Швейцария дава отговор на всички интернационалните стандарти по данъчни въпроси . "

Швейцария от дълго време има репутацията на леговище за укриващите налози, с цел да избегнат фискалните управляващи в чужбина. Но швейцарските управляващи се пробват да трансформират имиджа на страната.

Рьош разяснява, че " интернационалните органи " от 2019 година неведнъж удостоверяват, че Швейцария извършва всички интернационалните данъчни стандарти , в това число по отношение на отчитането по страни и обмена на информация. Тя сподели, че една швейцарска данъчна промяна през тази година отстрани " всички данъчни модели, подложени на критика от Организацията за икономическо сътрудничество и раз " от богатите страни.

" Организацията за икономическо сътрудничество и раз удостовери това документално до Швейцария през 2020 година ", добави Рьош. " Ние съобщихме за това на Министерството на финансите на Съединени американски щати предходната седмица, защото това не е първият път, когато новата администрация прави тези изказвания. "

Тя съобщи, че министърът на финансите Уели Маурер ще уведоми министъра на финансите на Съединени американски щати Джанет Йелън информацията " при първа опция ".

Докато Байдън разяснява офшорни данъчни убежища, борците с корупцията споделят, че Съединени американски щати също би трябвало да прегледат разпоредбите си, които оказват помощ на избягващите налози по-близо до дома.

Миналата година основаната в Лондон мрежа за данъчно правораздаване уточни Съединени американски щати като втория по величина фактор за финансова загадка в международен мащаб , след Каймановите острови и пред Швейцария.

Делауеър, щатът, която Байдън съставлява в Сената в продължение на 36 години , има интернационална известност, като оказва помощ на компании и богати хора да скрият същинските бенефициенти на регистрирани там анонимни компании.
 Панамските досиета: 5 година по-късно Европейски Съюз не съумява да се оправи с данъчните злоупотреби
Панамските досиета: 5 година по-късно Европейски Съюз не съумява да се оправи с данъчните злоупотреби

Годишно се заобикалят корпоративни налози за $500 милиарда в международен мащаб
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР