Швейцарските крави остават без рога. Това решиха вчера на референдум

...
Швейцарските крави остават без рога. Това решиха вчера на референдум
Коментари Харесай

Швейцарските крави остават без рога

Швейцарските крави остават без рога. Това взеха решение през вчерашния ден на референдум жителите на родната страна на лилавата крава Милка, оповестяват международните организации.

Гласоподавателите трябваше да решат дали на фермерите, които не режат рогата на животните, да се отпускат повече дотации.

Предварителните резултати сочат, че единствено 47% от разходилите се до урните са подкрепили концепцията животните да запазят рогата си.

Практиката съществува от 70-те години, осведоми " Профит ".

До нея се прибягва, с цел да се понижи мястото, нужно за развъждане на животните, защото закон обуславя освобождение на една трета от пространството за обитаване, в случай че рогатият тумор остане.

Така кравите в Швейцария губят рогата си още като дребни телета. В момента в страната животните с рога са към 20%.

Инициативата за референдума е на фермера Армин Капул, който събира 150 хиляди подписа в поддръжка на провеждането му. Той влага 55 хиляди франка от пенсионния си фонд за идеята.

Швейцарците гласоподаваха по още два въпроса на същия референдум. Най-вероятно те са подкрепили предлагането застрахователните компании да получат по-големи пълномощия в битката си с измами и са отхвърлили концепцията швейцарското законодателство да има господство над интернационалното.

Окончателните резултати ще станат известни по-късно денем.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР