Швейцарските гласоподаватели твърдо подкрепиха закона, стоящ зад COVID-19 пропуска в

...
Швейцарските гласоподаватели твърдо подкрепиха закона, стоящ зад COVID-19 пропуска в
Коментари Харесай

В Швейцария с голямо мнозинство подкрепиха COVID-19 сертификата

Швейцарските гласоподаватели твърдо поддържаха закона, изравен зад COVID-19 пропуща в страната на референдум през днешния ден, след напрегната акция, която показва невиждани равнища на неприязън , осведоми " Франс прес ".

Първите резултати от допитването демонстрираха, че към две трети от гласоподавателите са подкрепили закона , като откривателите на пазара GFS Bern предвиждат 63% поддръжка в богатата Алпийска република.

Полицията отдели седалището на държавното управление и Народното събрание в Берн в очакване на митинги .
 Коронавирус документите на референдум в Швейцария
Коронавирус документите на референдум в Швейцария

Допитване за ограниченията против пандемията

Резултатите от 16 от 26-те кантона на Швейцария демонстрират, че 61,9 % са дали своят вот в поддръжка на закона при 64 % изборна интензивност .

Референдумът се организира, до момента в който новият COVID-19 вид " Омикрон ", систематизиран като " вид на безпокойствие " от Световната здравна организация (СЗО), раздруса страните и пазарите по целия свят.

Допитването се организира и в миг, когато броят на новозаразените с COVID-19 в Швейцария е повече от седем пъти по-висок, в сравнение с в средата на октомври .

Законът дава правното съображение за по този начин наречения COVID-19 документ, който демонстрира, че човек е имунизиран или се е възстановил от заболяването.
 В Швейцария се готвят за петата вълна на COVID-19
В Швейцария се готвят за петата вълна на COVID-19

Предупреждение на управляващите

Противниците настояват, че документът, който се изисква от септември за достъп до заведения за хранене и други закрити пространства и действия, създавал система на " апартейд ".

Както в огромна част от Европа, в Швейцария е налице възходящ яд поради рестриктивните мерки, целящи преодоляване на пандемията, и натиска хората да се имунизират.

Но в страна, където референдумите се организират на всеки няколко месеца в атмосфера на учтивост и обмислен спор, възходящото напрежение към вота пристигна като потрес .

Полицията ускори сигурността към няколко политици , които се сблъскаха пред поток от обиди и даже смъртни закани .
 Ето по какъв начин Швейцария подтиква имунизацията
Ето по какъв начин Швейцария подтиква имунизацията

Мерки против пандемията

По време на акцията се организираха митинги, постоянно предвождани от по този начин наречените " Freiheitstrychler " или " Звънари на свободата " - мъже, облечени в бели ризи, бродирани с еделвайси и с две огромни кравешки звънеца, окачени на ярем, опрян на раменете им.

Някои от демонстрациите доведоха до насилствени конфликти с полицията, която употребява гумени патрони и сълзотворен газ, за ​​да овладее тълпите.

Мишел Кайлер, говорителка на групата " Приятели на конституцията ", която се опълчи на закона, настоя, че даването на такива пълномощия на държавното управление било " извънредно рисково за демокрацията ".

" Това, което е доста смущаващо, е, че този закон нарушава редица конституционни права, и по-специално член 10 за персоналната независимост с този Covid документ, който открива прикрита наложителна имунизация ", посочи тя пред Агенция Франс Прес след гласуването.

" Така че това е извънредно шокиращо за страна като Швейцария ", добави Кайлер.
 Задължителни проби за неимунизирани и непреболедували COVID-19 в Швейцария
Задължителни проби за неимунизирани и непреболедували COVID-19 в Швейцария

Хората ще бъдат тествани наново

Що се отнася до насилието към вота, което нейната група не утвърждава, тя сподели: " Правителството би трябвало да се запита дали не е отговорно за възможни ексцесии, като притиска хората до краен лимит с насилствени ограничения, които имат извънредно съществени странични вреди - - доста по-лоши от тази зараза - и може би това подтиква хората да имат несъразмерни реакции . "

В неделните вестници швейцарският президент Ги Пармелен прикани още хора да излязат да се имунизират.

Около 67 % от швейцарското население е изцяло ваксинирано , като други два % са получили първата от двете дози.

Проучване на Link Institute измежду 1300 души за вестник SonntagsBlick откри, че 53 % поддържат наложителната имунизация .
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР