Швейцарски гражданин е задържан при опит да премине с контрабандни

...
Швейцарски гражданин е задържан при опит да премине с контрабандни
Коментари Харесай

Швейцарец опита да мине границата ни с контрабандни оръжия

Швейцарски жител е арестуван при опит да премине с контрабандни оръжия през Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Капитан Андреево “ на път за Сирия. Това оповестиха от пресцентъра на Апелативна профилирана прокуратура.

Специализираната прокуратура повдигна обвинявания на арестувания мъж за тероризъм и контрабанда на оръжия.

На 11 септември 2018 година вечерта на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Капитан Андреево “ при интервенция на Групово дело „ Гранична полиция “, ДАНС и Специализираната прокуратура е арестуван жител на Конфедерация Швейцария.

Той е направил опит да премине в Република Турция с желание да продължи пътуването си до Сирия. В управлявания от него джип с швейцарска регистрация са открити три пушки (две автоматизирани карабини и една гладкоцевна ловна пушка), револвер „ Зиг Зауер “, към 400 броя патрони за тях, както и голям брой хладни оръжия (24 ножа и др.). В персоналните движимости на швейцарския жител е открита и карта с отбелязвания на маршрута му, с последна цел гр. Идлиб, Сирия.

Мъжът и автомобилът са били оповестени за търсене от швейцарските управляващи в Шенгенската осведомителна система, с информацията, че лицето е въоръжено.

Предоставена е и информация, че неговият татко е алармирал полицията, че синът му е липсващ дружно с автомобила, като от жилището им липсват огнестрелни оръжия и муниции.

На 12 септември 2018 година на швейцарския жител са повдигнати от Специализираната прокуратура обвинявания за тероризъм и контрабанда на оръжия през държавната граница, като с разпореждане на наблюдаващия прокурор той е арестуван за период до 72 часа. Според първичните му пояснения, арестуваният желал да окаже помощ на цивилни жители в Сирия.

На 14 септември 2018 година в Специализирания углавен съд ще бъде импортирано искане за задържане под стража. На обвинения е назначена и съдебно-психиатрична експертиза.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР