Швейцарската застрахователна и презастрахователна компания Swiss Re оцени щетите от

...
Швейцарската застрахователна и презастрахователна компания Swiss Re оцени щетите от
Коментари Харесай

Световните щети от бедствия спаднали двойно през 2017-а

Швейцарската застрахователна и презастрахователна компания Swiss Re оцени вредите от стихийни бедствия и софтуерни произшествия за първите шест месец на 2017 година са в размер на 44 милиарда $. Това е 2,6 пъти по-малко от същия интервал година по-рано - $117 милиарда, са показва в известието на компанията.

Тази сума на икономическите загуби е доста по-ниска от междинното значение от 120 милиарда $ за първото полугодие през последните 10 години. Тя е доста по-малка от размера на вредите за аналогичния интервал на предходната година, се отбелязва още в известието на Swiss Re.

Застрахователните заплащания за първото полугодие са 23 милиарда $, което е с 38 на 100 по-малко от същия индикатор за 2016 година.

От тази сума 20 милиарда $ се падат на вредите, породени от естествени бедствия, а 3 милиарда $ на компенсациите за софтуерни произшествия.

Човешките жертви в света от посочените аргументи са 4,4 хиляди души.

Най-разрушителните стихийни бедствия до момента през тази година са ураганите в Съединени американски щати и Австралия, регистрирани през февруари и март.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР