Швейцарската скиорка Мишел Гизин спечели първа победа от състезание за

...
Швейцарската скиорка Мишел Гизин спечели първа победа от състезание за
Коментари Харесай

Мишел Гизин сложи край на хегемонията на Шифрин и Влъхова с победа в Земеринг

Швейцарската скиорка Мишел Гизин завоюва първа победа от съревнование за Световната купа. Тя победи в нощния слалом, извършен в Земеринг (Австрия).

Гизин изоставаше единствено на две стотни от лидерката Микаела Шифрин след първото втурване. Тя беше доста точна и във втория манш и още веднъж записа второ време, което беше задоволително за крайния триумф, реализиран за 1:42.05 минута.

Втора стана австрийката Катарина Линдсбергер с закъснение единствено от 11 стотни. Линдсбергер беше трета, само че направи страховит втори манш. Тя подвигна доста стандарта със своите 50.75 секунди. Все отново Гизин устоя на напрежението и беше доста бърза във финалните метри.

Микаела Шифрин имаше най-малък задатък след първото втурване. Тя беше серизоно притисната от положителните спускания на Линдсбергер и Гизин и сбърка първоначално. това се оказа съдбовно и всичките ѝ опити за промяна се оказаха несполучливи. В последна сметка Шофрин приключи трета с закъснение от 57 стотни.

Лидерката в генералното класиране Петра Влъхова (Словакия) изоставаше с доста и трябваше да се задоволи с четвъртото място.
 Снимка 511605
Източник:

След това съревнование задатъкът на Влъхова на върха беше с малко понижен. Тя има 515 точки, а втората Гизин е с 427 точки. Следват Шифрин с 335 точки и италинаките Марта Басино и Федерика Бриньоне с 323 точки. Днес Бриньоне финишира 16-а.

Само за дисциплината слалом Влъхова води с 250 точки, следвана от Гизин с 225 точки, Линдсбергер с 200 точки, а Шифрин е едвам четвърта със 185 точки.
 Микаела Шифрин поведе след първия манш на слалома в Земеринг
Микаела Шифрин поведе след първия манш на слалома в Земеринг

Авансът на американката е единствено 2 стотни, Петра Влъхова е шеста
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР