Швейцарската крайнодясна кампания за ограничаване на имиграцията от Европейския съюз

...
Швейцарската крайнодясна кампания за ограничаване на имиграцията от Европейския съюз
Коментари Харесай

Кампания за ограничване на имиграцията от ЕС в Швейцария получи зелена светлина

Швейцарската крайнодясна акция за ограничение на имиграцията от Европейския съюз се придвижи със стъпка напред през днешния ден, откакто държавното управление даде на предложилите я зелена светлина, с цел да стартират да събират социална поддръжка, съобщи " Ройтерс ".

Ако самодейността събере нужните 100 000 подписа до юли 2019 година, тя би трябвало да бъде подложена на гласоподаване съгласно швейцарската система за директна народна власт. Това може да прокара пътя за премахването на свободното придвижване на жители на Европейски Съюз, което сега е обезпечено от двустранни съглашения.

Популистката Швейцарска национална партия отдавна желае имиграцията да бъде лимитирана. Европейски Съюз упорства, че жителите му би трябвало да могат да живеят и да работят в Швейцария за сметка на засиления достъп на страната до единния пазар на блока – най-големия за швейцарския експорт.

Избирателите утвърдиха квотите за имигранти през 2014 година, само че през 2016 година Народното събрание избра система, която дава на записаните като безработни хора в Швейцария преимущество за оповестените свободни места.

Според текста на новата самодейност Швейцария едностранно ще ръководи имиграцията и няма да влиза в никакви съглашения, даващи на чужденците свободен достъп. Правителството ще разполага с 12 месеца, с цел да контракти прекратяването на настоящето съглашение за свободно придвижване, един от над 100 двустранни контракта, уреждащи връзките.

Ако договарянията се провалят, държавното управление има 30 дни, с цел да анулира съглашението за свободно придвижване. Това евентуално ще накара Брюксел да направи същото с целия пакет двустранни съглашения.

Според изследване, извършено сред 20 000 индивида тази седмица, 55% са срещу премахването на свободното придвижване против 42%, подкрепящи концепцията.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР