Швейцарската инвестиционна банка Credit Suisse очаква глобалният икономически растеж да

...
Швейцарската инвестиционна банка Credit Suisse очаква глобалният икономически растеж да
Коментари Харесай

Credit suisse очаква световната икономика да нарасне с 5,9% през 2021 г.

Швейцарската капиталова банка Credit Suisse чака световният стопански напредък да се форсира през идните месеци, защото от ден на ден страни стартират да отстраняват ограничаващите ограничения против COVID-19 и да отварят икономиите си, предава Си Ен Би Си.

В своя отчет за капиталовите вероятности за втората половина на 2021 година Credit Suisse предвижда, че международната стопанска система ще нарасне с 5,9% през тази година и 4% през 2022 година За растежа ще допринесат необятното разпространяване на ваксини, огромните фискални тласъци и възобновяване на бранша на услугите. Според прогнозата брутният вътрешен артикул на Съединени американски щати ще нарасне с 6,9% през тази година, а този на еврозоната – с 4,2%.

Икономическата агресия евентуално ще докара до внезапно възобновяване на световните корпоративни облаги, което ще докара до растеж на фондовите пазари, счита Рей Фарис.

„ Смятаме, че акциите ще бъдат този клас активи, който ще се показа най-добре през идващите 6 месеца до година. Докато облагите на фирмите вървят нагоре, историята демонстрира, че акциите също се насочват в тази посока “, разяснява той.

„ От време на време на пазара ще има корекции, само че в реалност те съставляват благоприятни условия “, сподели той.

От Credit Suisse споделят, че на пазара на акции избират цикличните браншове, като да вземем за пример този на финансите. Цикличните акции са тези, които следват трендовете в стопанската система, било то на напредък или срив.

Фарис разясни, че най-предпочитани са цикличните акции от Обединеното кралство, Германия и Испания, защото при тях се следят сходни облаги с тези на американските, само че цените им са доста по-ниски.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР