Швейцарската фирма Олсийз, подизпълнител на проекта Северен поток - 2,

...
Швейцарската фирма Олсийз, подизпълнител на проекта Северен поток - 2,
Коментари Харесай

Временно е спрян строежът на газопровода "Северен поток - 2"

Швейцарската компания " Олсийз ", подизпълнител на плана " Северен поток - 2 ", краткотрайно е спряла работа по газопровода, до момента в който не получи уточнения във връзка със глобите, наложени от Съединени американски щати, съобщи ТАСС.
Сенатът на Съединени американски щати гласоподава наказания против " Северен поток - 2 " и " Турски поток " Санкциите са част от утвърждения законопроект за защита за 2020 година
Санкциите против „ Северен поток-2 “ и „ Турски поток “, планувани във военния бюджет за 2020 година, подписан от президента Доналд Тръмп, влязоха в действие. Това се показва в известие, оповестено от Министерството на финансите на Съединени американски щати, заяви Би Би Си.

" Олсийз " прекрати прокарването на тръбопровода до приемане на уточнения от юридическо, техническо и екологическо естество ", се споделя в известие на компанията оператор по плана.
Лавров: Съединени американски щати не може да спре нито " Северен поток " 2, нито " Турски поток " Руският първи посланик се срещна с президента Доналд Тръмп и държавния секретар Майк Помпео
" Приключването на плана е значимо за сигурността на доставките на горива в Европа. Ние ще работим взаимно с фирмите, участващи в плана, върху приключването му в най-кратък период ", твърди компанията.

Законът за наказания против плановете за газопроводи " Северен поток - 2 " и " Турски поток " дава на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп 60 дни, с цел да наложи наказания на корабите, които поставят тръбите, и на задграничните лица, които ги подкрепят, отбелязва ДПА.

Говорител на Европейска комисия разкритикува през днешния ден американските наказания против фирмите, участващи в построяването на " Северен поток-2 ", написа " Франс прес ". Той съобщи, че Европейски Съюз по принцип е срещу налагането на наказания на европейски предприятия, извършващи законна активност.
Русия и Украйна се договориха за преноса на газ към Европа Документът да бъде подписан до края на тази година
Газопроводът по дъното на Балтийско море коства 11 милиарда $ - половината от тях са поети от " Газпром ", а останалата е поделена сред европейците от австрийската OMV, немските Uniper и Wintershall, холандско-британската Royal Dutch Shell и френската Engie.

Трябваше да е подготвен след няколко седмици или месеца. Сега целият план е подложен под подозрение, както и проектите на Русия да разшири бързо износа на природен газ за Европа по тръбопроводи, разяснява " Ройтерс ".
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР