Швейцарската авиокомпания SWISS обяви, че отменя 676 полета, или 2

...
Швейцарската авиокомпания SWISS обяви, че отменя 676 полета, или 2
Коментари Харесай

SWISS отменя 676 полета поради недостиг на персонал

Швейцарската самолетна компания SWISS разгласи, че анулира 676 полета, или 2 на 100 от всички планувани, сред август и октомври заради дефицит на личен състав, съобщи ДПА.

Компанията посочи като аргументи за анулацията и стачките на някои летища, неотшумелите изцяло резултати на пандемията от COVID-19, както и други проблеми, свързани с потенциала.

"Авиационната система в Европа и по света сега работи на границата на опциите си ", се показва в известие на самолетната компания.

Междувременно, стана ясно, че опасността от огромна стачка на водачите в изпадналата в усложнения скандинавска самолетна компания SAS през днешния ден беше краткотрайно избегната, откакто договарянията сред управлението и синдикатите бяха продължени със 72 часа, съобщи Франс прес.

В протестното предупреждение, импортирано от профсъюз, сплотяващ близо 1000 водачи, началото на стачката беше планувано за през днешния ден в 00.01 ч. средноевропейско време.

SAS изпадна в усложнения вследствие на пандемията от COVID-19, довела до огромни съкращения на чиновници. Наложиха се финансови инжекции и спомагателни заеми, а през февруари самолетната компания разгласи преструктуриране, целящо да обезпечи оцеляването й.

Според водачите управлението желае да понижи с близо 30 % финансовите им условия.

На фона на тази тежка обстановка, на 10 юни Дания, която дружно с Швеция е най-големият акционер в Скандинавските авиолинии с 21.8 % от капитала, изрази подготвеност да покрие задължения и да усили присъединяване си до 30 %.

Шведското държавно управление от своя страна съобщи, че не желае да отпуска повече средства, само че че е според да трансформира съществуващите заеми в капитал.

Норвежката страна, която излезе от капитала на самолетната компания през 2018 година, през вчерашния ден разгласи, че е подготвена още веднъж да включи в него, като трансформира заемите в акции, само че без да инжектира свежи пари.

Ръководството на SAS съобщи през февруари, че оцеляването на компанията е застрашено и разгласи проект за икономии, допълнен при започване на юни от нарастване на капитала с близо 1 милиард евро.

Изправена сходно на други самолетни компании пред дефицит на личен състав, SAS заяви при започване на май анулацията на близо 4000 полета за това лято, още преди да се появи протестната опасност.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР