Швейцарката Лара Гут-Бехрами спечели гигантския слалом от Световната купа по

...
Швейцарката Лара Гут-Бехрами спечели гигантския слалом от Световната купа по
Коментари Харесай

Лара Гут-Бехрами спечели гигантския слалом в Килингтън

Швейцарката Лара Гут-Бехрами завоюва гигантския слалом от Световната купа по ски алпийски дисциплини за дами в Килингтън, Съединени американски щати.

31-годишната Гут-Бехрами реализира своята 35-а победа в Световната купа, справяйки се с бурния вятър, който тормозеше състезателите. Тя даде трето и седмо време в двата манша и финишира с общо време от 1:44.08 минути, като изпревари единствено с 0.07 секунди италианката Марта Басино и с 0.20 секунди шведката Сара Хектор.

По-голямо остава разочарованието в Хектор, която бе водач след първия манш с 0.43 секунди задатък пред Гут-Бехрами, само че не съумя да се оправи с втория манш.

Словачката Петра Влъхова завърши на четвърта позиция на 0.46 секунди от победителката, а пета остана австрийката Катарина Линсбергер на 0.55 секунди. Шестата позиция е с закъснение от 0.61 секунди и тя отива при Рагнхилд Мовинкел. Норвежката бе втора след първия манш.

Звездата на американските ски и фаворитка на публиката в Килингтън Микаела Шифрин нямаше ден и приключи на 13-о място на 1.40 секунди от времето на Гут-Бехрами.

Въпреки това Шифрин остава отпред в генералното класиране за Световната купа след първите три старта с 220 точки. Втора е Влхова със 170 точки, а Сара Хектор е трета със 141. Гут-Бехрами поделя шестото място с германката Лена Дюр с по 100 точки.

В неделя на пистата " Суперстар " в Килингтън следва още едно съревнование в дисциплината слалом.

Снимки: Imago
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР