Швейцарката Белинда Бенчич се класира за четвъртфиналите на Откритото първенство

...
Швейцарката Белинда Бенчич се класира за четвъртфиналите на Откритото първенство
Коментари Харесай

Бенчич е на 1/4-финал на US Open след 23-минутен тайбрек

Швейцарката Белинда Бенчич се класира за четвъртфиналите на Откритото състезание на Съединени американски щати по тенис след победа със 7:6(12), 6:3 над полякинята Ига Швьонтек.

Двубоят на "Луис Армстронг Стейдиъм " в Ню Йорк бе изключтелно равносилен, като изключително впечатляващ бе тайбрекът на първия сет, който продължи 23 минути, преди Бенчич да го завоюва с 14:12 точки. Срещата приключи за общо 2 часа и 10 минути, като час и 26 минути продължи първият сет.

В него Бенчич водеше с 5:4 гейма и сервираше за спечелването му, когато разреши на Швьонтек да изравни. Полякинята даже стигна до сетбол при 6:5 гейма в своя изгода, само че олимпийската шампионка Бенчич го отрази, с цел да прати откриващата част в тайбрек.

В него Швьонтек поведе с 5:2 точки с два минипробива, само че позволи Бенчич да осъществя четири следващи и да стигне до сетбол. Последва серия от гршки и на едната, и на другата тенисистка, като Швьонтек пропусна още три сетбола, преди Бенчич да затвори сета от петата си опция.

Швейцарката нанесе решителния си удар в четвъртия гейм на втория сет, когато пробив и даде преднина от 3:1. До края Швьонтек постави страхотни старания да промени нещо, само че набралата инерция Бенчич нямаше по какъв начин да бъде спряна.

За място на полуфиналите Бенчич ще играе с победителката от мача сред американката Шелби Роджърс и британката Емма Ръдукану.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР