Швейцария започна ваксинирането на населението си срещу коронавирус, съобщава "Франс

...
Швейцария започна ваксинирането на населението си срещу коронавирус, съобщава "Франс
Коментари Харесай

И Швейцария започна масовото ваксиниране

Швейцария стартира имунизирането на популацията си против ковид, оповестява "Франс прес ".
90-годишна жена, настанена в обществен дом, беше първата, на която беше сложена ваксина - тази на „ Пфайзер” – „ Бионтех”. Това се случи единствено четири дни, откакто препаратът беше утвърден от националните регулатори.
Припомняме, Англия беше първата страна в света, която стартира всеобща имунизация против ковид с имунизацията на „ Пфайзер” – „ Бионтех”.
В страните от Европейският съюз пък се планува имунизациите да стартират на 27 декември.
Нивата на новозаразените с COVID-19 и смъртните случаи в Швейцария остават високи. В страната с 8,6 милиона души население са регистрирани над 415 000 доказани случаи и над 6300 жертви от началото на пандемията.
В събота регулаторният орган на Швейцария разгласи, че е одобрил използването на имунизацията след двумесечен мониторинг.
Възрастните хора и тези с съпътстващи болести - общо 2 милиона души - ще бъдат първите имунизирани.
Повечето от жителите на домовете за възрастни хора в Люцерн ще получат първата от двете нужни дози от имунизацията през идващите дни. Втората доза се ползва три седмици след първата.
Ваксината не е наложителна, само че е безвъзмездна за швейцарските жители.
Швейцария е осигурила към 15,8 милиона дози ваксини против COVID-19 от съглашения с трима производители. Страната е подписала контракти за към три милиона дози от имунизацията „ Пфайзер” – „ Бионтех”, към 7.5 милиона дози от имунизацията на ”Модерна” и към 5.3 милиона дози от имунизацията „ Астра Зенека”. За всяка от трите разнообразни ваксини са нужни по две дози на човек.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР