Швейцария се готви да използва извънредни мерки, за да ускори

...
Швейцария се готви да използва извънредни мерки, за да ускори
Коментари Харесай

Спасяват спешно Credit Suisse с поглъщането й от страна на UBS

Швейцария се готви да употребява изключителни ограничения, с цел да форсира поглъщането на Credit Suisse от страна на UBS, защото банките и техните регулаторни органи бързат да сключат договорка за обединение, написа в. " Файненшъл Таймс ", като се базира на двама души, осведомени със обстановката.

Съгласно швейцарските правила UBS би трябвало да даде на акционерите си шест седмици, с цел да се съветват по придобиването, което ще сплоти двата най-големи кредитора в Швейцария.

Двама души, осведомени със обстановката, обявиха, че UBS е показала, че ще употребява изключителни ограничения, с цел да може да пропусне интервала за съвещания. Един от хората сподели, че детайлностите към момента се прецизират.

Регулаторните органи на Швейцария и нейното министерство на финансите не дадоха отговор незабавно на запитванията за коментар. Швейцарската централна банка, Credit Suisse и UBS отхвърлиха коментар, написа изданието.

Швейцарската национална банка и регулаторният орган Finma обявиха на интернационалните си сътрудници, че считат договорката с UBS за единствената опция за прекъсване на срутва на доверието в Credit Suisse и работят за реализиране на регулаторно съглашение до събота вечерта.

Според двама души, осведомени със обстановката, в края на предходната седмица приключването на депозити от банката е достигнало 10 милиарда швейцарски франка (10,8 милиарда долара) дневно, защото опасенията за нейното положение са нарастнали.

Управителните препоръки на двете банки ще заседават този уикенд. Ключовите регулаторни органи на Credit Suisse в Съединени американски щати, Обединеното кралство и Швейцария преглеждат правната конструкция на договорката и няколко отстъпки, които UBS е поискала.

UBS желае да й бъде разрешено да вкара последователно всички условия, които ще бъдат сложени пред нея според световните правила за капитала на най-големите банки в света. Освен това UBS е поискала някаква форма на обезщетение или държавно съглашение за покриване на бъдещи правосъдни разноски, споделя един от източниците на изданието.

Бъдещото усвояване отразява внезапното разминаване в ориста на двете банки. През последните три години акциите на UBS нарастнаха с към 120 %, до момента в който тези на по-малкия ѝ съперник поевтиняха с към 70 %.

Пазарната капитализация на първата е 56,6 милиарда $, до момента в който Credit Suisse завърши търговията в петък със стойност 8 милиарда $. През 2022 година UBS генерира облага от 7,6 милиарда $, до момента в който Credit Suisse осъществя загуба от 7,9 милиарда $, което на процедура изтрива цялата облага от предходното десетилетие.

Пълно обединение сред UBS и Credit Suisse би основало една от най-големите световни редовно значими финансови институции в Европа. Общата стойност на активите в салдото на UBS е 1,1 трлн. $, а на Credit Suisse - 575 милиарда $. Подобна огромна договорка обаче може да се окаже прекомерно комплицирана за реализиране.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР