Швейцария подкрепя присъединяването на България към Шенгенското пространство. Това увери

...
Швейцария подкрепя присъединяването на България към Шенгенското пространство. Това увери
Коментари Харесай

Швейцария подкрепя присъединяването на България към Шенгенското пространство

Швейцария поддържа присъединението на България към Шенгенското пространство. Това увери президентът на конфедерацията Дорис Лойтхард. Тя е на публично посещаване у нас по покана на българския държавен глава. Двамата разискаха опциите за разширение на съдействието. Репортаж на Вера Александрова.


Икономическите връзки сред България и Швейцария нарастват. За предходната година комерсиалният продан е достигнал 260 млн. евро. Швейцария се подрежда на 9-то място по вложения у нас и е подготвена е да насърчи повече компании да развиват бизнес в страната ни. Дорис Лойтхард и Румен Радев са разискали и по какъв начин да се разшири съдействието в региона на осведомителните технологии, земеделието и туризма.

Българо-швейцарската стратегия за съдействие в правораздаването, образованието и околната среда дава доста положителни резултати, уточни Румен Радев. Специално открои и плана ДОМИНО за използването на дуалното обучение у нас по модела на Швейцария.
Румен Радев - президент на Република България-Програмата ДОМИНО започва в действителност един нов метод към дуалното обучение и образование в България. Даде добър образец по какъв начин може да свърже образованието, младежите, с ползите на бизнеса.
Мигрантската рецесия, сигурността и битката с корупцията също бяха в обсега на вниманието на двамата президенти.
Дорис Лойтхард - президент на Швейцария - Приоритетите на българското председателство са извънредно вярно подбрани. Радвам се, че мога да потвърдя, че Швейцария поддържа желанието на България да стане част от Шенгенското пространство.
Евроатлантическата вероятност на страните от Западните Балкани и целите в програмата на Българското европредседателство бяха главните тематики, които Дорис Лойтхард коментиера с премиера Бойко Борисов.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР