Швейцария победи Турция с 3:1 в последен мач от група

...
Швейцария победи Турция с 3:1 в последен мач от група
Коментари Харесай

UEFA EURO 2020: Швейцария победи Турция с 3:1, но ще се надява

Швейцария победи Турция с 3:1 в финален мач от група " А " на Евро 2020. Два гола на стадиона в Баку вкара Джердан Шакири (26,68). Резултатът за " кръстоносците " откри Харис Сеферович (6), а за южните ни съседи се разписа Ирфан Джан Кахведжъ (61). С три асистенции се отличи Стивън Цубер.
Снимка: БГНЕС  UEFA EURO 2020: Швейцария победи Турция с 3:1, само че ще се надява
Успехът стигна на швейцарците единствено за третото място. Тимът на Владимир Петкович събра 4 точки, колкото имаше и Уелс, само че " драконите " са с по-добра голова разлика. Така швейцарците ще чакат, с цел да схванат дали ще са измежду третите тимове, продължаващи в елиминационната фаза. Турция остава финален с три загуби.

Срещата стартира с напън на турците. Удар на Бурак Йълмаз рикошира в състезател в алено и излезе в корнер. Малко по-късно Озан Туфан стреля над вратата.

В 4-ата минута Каан Айхан получи в наказателното поле и насочи компактен удар, който Ян Зомер мазета.

Две минути по-късно Швейцария поведе. Мерих Демирал не съумя да почисти топката. Кълбото попадна в Харис Сеферович, който бе непокрит на границата на наказателното поле, обърна се и с прекрасен удар в долния ляв ъгъл вкара за 1:0.
Снимка: БГНЕС  UEFA EURO 2020: Швейцария победи Турция с 3:1, само че ще се надява
В 15-ата минута Зомер се отличи с ново избавяне след удар на Мерт Мюлдюр. Малко по-късно шут на Озан Туфан от далечна отдалеченост мина над вратата.

В 26-ата минута " кръстоносците " нанесоха своя втори удар. Стивън Цубер пусна към Джердан Шакири пред наказателното поле. Нисичкият полузащитник обработи топката и с прословут удар в горния ляв ъгъл не остави шансове на Чакър - 2:0.

Две минути по-късно Шакири бе изведен от Сеферович самичък против турския вратар, само че реши да стреля, вместо да подава и Чакър мазета в корнер.

В 33-ата минута Зомер мазета в корнер рисков шут от към 20 метра на Мюлдюр. Пет минути по-късно удар по диагонала на Бреел Емболо мина около вратата. В края на първата част Мюлдюр проби отляво, оправи се с Елведи и насочи подъл удар, с който Зомер още веднъж се оправи.

Второто полувреме стартира с офанзиви и към двете порти. Удар с глава на Бурак мина над вратата. В 53-ата минута Емболо получи отляво, напредна и насочи подъл удар, който Чакър мазета.

След час игра Сеферович проби през центъра, измъкна се от Демирал и стреля, само че вратарят на Турция още веднъж бе на висота.
Снимка: БГНЕС  UEFA EURO 2020: Швейцария победи Турция с 3:1, само че ще се надява
Две минути по-късно южните ни съседи се върнаха в мача. Ирфан Джан Кахведжъ получи пред наказателното поле, оправи се с съперник и насочи неспасяемо към десния ъгъл за 2:1.

В 67-ата минута Швейцария върна преднината си от два гола. Цубер направи двойно с Джака и се устреми напред отляво. Крилото пусна прекрасен пас към връхлитащия в наказателното поле Шакири, който с мощен шут не остави шансове на Чакър за 3:1.

Десет минути по-късно гредата избави турците. Джака стреля от директен свободен удар от границата на наказателното поле, само че нацели десния непряк дирек. Малко по-късно скоростна офанзива на Турция приключи с рисков шут на Юндер, който Зомер избави.

До края на мача Зомер се намеси за следващ път след удар на Мюлдюр.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР