Швейцария обяви, че налага от днес финансови санкции на беларуския

...
Швейцария обяви, че налага от днес финансови санкции на беларуския
Коментари Харесай

Швейцария наложи санкции на беларуския президент

Швейцария разгласи, че постанова от през днешния ден финансови наказания на беларуския президент Александър Лукашенко, както и възбрана за влизане и прекосяване през страната, аналогично на глобите, наложени от Европейски Съюз, заяви Българска телеграфна агенция.

Същите наказателни ограничения са признати във връзка с още 14 лица. Сред тях е и Виктор Лукашенко, синът на президента и член на Съвета за национална сигурност.

Смята се, че лицата в листата "носят отговорност за прояви на принуждение и случайни арести, осъществени след оспорваните президентски избори " в Беларус, акцентира държавното управление. Федералното държавно управление постанова и ембарго върху доставките на оръжия за Беларус, като осъжда "постоянните репресии против гражданското общество и членовете на опозицията в Беларус ".

Швейцария показва угриженост от повишаването на напрежението в Беларус и приканва за разговор сред държавното управление и гражданското общество, както и за съблюдаване на интернационалните отговорности, свързани със зачитането на правата на индивида.

Беларуската съпротива провежда всеобщи митинги от изборите през август, оспорвайки преизбирането на президента Александър Лукашенко. Той обаче отхвърля да се отдръпна, а опозицията е подложена на репресии, отбелязва Агенция Франс Прес.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР