Швейцария не възнамерява, по силата на своя неутралитет, да разреши

...
Швейцария не възнамерява, по силата на своя неутралитет, да разреши
Коментари Харесай

Президентът на Швейцария изключи възможността за реекспорт на оръжия за Украйна

Швейцария не има намерение, по силата на своя неутралитет, да позволи реекспорта на швейцарски оръжия, доставени на Германия и Испания, в Украйна. Позицията на Берн беше доказана през вчерашния ден в изявление за телевизионната компания  на президента Ален Берсет, оповестява ТАСС.
На въпрос дали швейцарското държавно управление е готово да разреши на Германия и Испания да реекспортират швейцарски оръжия за Киев, Берсет сподели:  " Ние от дълго време заемаме стабилна позиция. Швейцария е неутрална страна. Това е страна по Женевската спогодба, която взе участие в преговорния развой, страна, която не изнася оръжия в конфликтни зони ". Той изясни, че Берн е доставял оръжия " на страни като Испания и Германия с ясни правила за нереекспорт ".

През ноември предходната година швейцарското държавно управление отхвърли настояването на Германия да позволи реекспорта на муниции за самоходни зенитни оръдия Gepard в Украйна. Не получи позволение за реекспорт и Испания, припомня ТАСС. Испанската министърка на защитата Маргарита Роблес сподели на 10 януари, говорейки пред испанските посланици, че Швейцария не позволява изпращането на някои военни материали от Испания в Украйна, а доставката им изисква единодушието на страната производител.
Същевременно Швейцария, макар неутралния си статут, поддържа глобите на Европейски Съюз против Русия, оповестени във връзка със специфичната военна интервенция на Руската федерация в Украйна, отбелязва ТАСС. Руското държавно управление утвърди през март 2022 година лист на непознати страни и територии, които правят вражески дейности против Русия, нейните компании и жители. Конфедерация Швейцария е включена в този лист, прибавя организацията.
Източник: ТАСС

Следвайте " Гласове " в
 
 
18 Яну 202311418 Яну 202326118 Яну 202315617 Яну 2023203517 Яну 2023201317 Яну 2023434КоментариНапиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати ЧетениКоментирани10 Яну 2023312611 Яну 2023114517 Яну 202321128 Дек 2022958
Ние и нашите сътрудници използваме технологии като за персонализиране на наличието и рекламите, които виждате, както и с цел да проучваме трафика на уеб страницата. Изберете “Приемам ”, с цел да приемете потреблението на тези технологии. За повече информация, апелирам запознайте се с обновените и на Гласове.ком ЕООД
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР