Швейцария надви Камерун с 1:0 в първи мач от група

...
Швейцария надви Камерун с 1:0 в първи мач от група
Коментари Харесай

Камерун падна от своя Емболо

 Efbet Article Horizontal 1180X300
Швейцария надделя Камерун с 1:0 в първи мач от група G на Световното състезание в Катар. В воин за символичните домакини се трансформира роденият в Камерун Бреел Емболо, който означи единственото попадение при започване на втората част.

Първата добра опция пристигна в 10-ата минута. Браян Мбемо получи отличен пас зад тила на отбраната и стреля, само че Ян Зомер избави. Отбитата топка попадна в Карл Токо Екамби, който от комфортна позиция не уцели вратата.

Четири минути по-късно Ерик Максим Чупо-Мотинг се озова самичък против Зомер, откакто лиши топката от Мануел Аканжи, само че бранителят се възвърне и съумя да попречи на нападателя на Байерн Мюнхен да да шутира рисково.

Единствената по-опасна обстановка за кръстоносците пристигна след корнер. Рубен Варгас центрира добре, само че ударът на Аканжи с глава се оказа неакуратен.

Швейцария поведе в 48-ата минута. Джердан Шакири центрира в наказателното поле на противника, където Никола Нкулу сбърка, оставяйки непокрит Бреел Емболо. Нападателят на Монако се възползва от разкрилата се опция – 1:0. Шакири пък към този момент е забъркан в 50% от последните 24 гола на Швейцария на огромни интернационалните конгреси - 8 попадения и 4 асистенции.

Швейцария организира брилянтна контраофанзива в 66-ата минута. След центриране в наказателното поле, Рубен Варгас стреля, само че Андре Онана направи превъзходно избавяне. В добавеното време Харис Сеферович получи чудесна опция да направи триумфа на страната си и по-изразителен, само че шутът му беше блокиран.

Така отборът на Мурат Якин предстоящо, въпреки и мъчно, съумя да завоюва. Камерун пък продължава да е без победа на Мондиал от 2002 година насам, когато надделя Саудитска Арабия с 1:0.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР