Швейцария може да прибегне до четиричасови регионални прекъсвания на електрозахранването,

...
Швейцария може да прибегне до четиричасови регионални прекъсвания на електрозахранването,
Коментари Харесай

Швейцария обмисля четиричасов режим на тока при евентуална енергийна криза

Швейцария може да прибегне до четиричасови районни спирания на електрозахранването, в случай че енергийната рецесия в Европа докара до дефицит на ток през зимата, съобщи в сряда почитан представител на комуналния бранш, представен от Ройтерс.

Страната се приготвя за дефицит на електрическа енергия и газ заради войната в Украйна, вероятни спирания на доставките на газ и възможни проблеми в атомните електроцентрали във Франция, макар че енергийните доставки към този момент са сигурни, споделиха публични швейцарски представители.

Майкъл Франк, шеф на асоциацията VSE на швейцарските електроенергийни компании, сподели, че Швейцария възнамерява последователно да вкара все по-строги ограничения за икономисване на сила, в случай че е належащо.

Първо, държавното управление ще изиска доброволни стъпки за икономии, като ще се организира акция за осведомление на обществеността какво следва през идващия месец. След това държавното управление може да ограничи несъществената приложимост на електрическа сила като осветление на витрини, потребление на мобилни нагреватели или осветяване през нощта, уточни Майкъл Франк държавен брифинг в Берн..

След това може да се подреди на към 30 000 компании да спестят до 30% от потреблението на сила при рисков сюжет. Франк пресметна, че първите три етапи могат да понижат търсенето на електрическа енергия с 25-30%.

В краен случай Берн може да стартира да вкарва режим на тока в обособените райони на страната.
"Трябва да си визиите това като пъзел. Отделни сегменти ще бъдат изключвани от енергийната мрежа за четири часа, след което ще бъдат включвани още веднъж, след което до момента в който други ще бъдат изключвани. Някои елементи от мрежата, или "парчетата от пъзела ", няма да имат зареждане за четири часа, по-късно още веднъж ще имат зареждане за четири или осем часа според от обстановката ", сподели той.

Швейцария избра метод на систематизиране, тъй като желае да избегне непосредствено цялостно прекъсване на мрежата, както Франция планува при възможна рискова обстановка, добави той.

Междувременно всички погледи не престават да бъдат ориентирани към това дали съветският газ ще потече още веднъж към Западна Европа, откъдето Швейцария получава своите доставки, изключително след края на ремонтните работи по газопровода "Северен поток 1 ", планувани да приключат до четвъртък.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР