Швейцария може да предотврати недостига на енергия, като се присъедини

...
Швейцария може да предотврати недостига на енергия, като се присъедини
Коментари Харесай

Швейцария може да се присъедини към плана на ЕС за намаляване на потреблението на газ

Швейцария може да предотврати дефицита на сила, като се причисли към проекта на Европейския съюз за понижаване на потреблението на газ с 15% тази зима. Това съобщи министърът на енергетиката Симонета Сомаруга, написа Ройтерс.

„ Ситуацията е сериозна “, сподели Сомаруга и добави, че апелът на швейцарската електрическа комисия към семействата да се запасят със свещи при положение на спиране на тока тази зима е „ тревога за всички “.

В края на юни швейцарското държавно управление очерта проекти за справяне с възможен дефицит на природен газ тази зима и сподели, че може да прибегне до режим на тока, в случай че другите ограничения се окажат незадоволителни.

Швейцария е без изход на море и получава газ през прилежащите страни от Европейски Съюз. Газът съставлява към 15% от общото ползване на сила в страната. Според държавното управление към 42% от газа се употребява за битово отопление, а останалата част се употребява в индустрията, услугите и превоза.

Попитан дали Швейцария би трябвало да съблюдава съглашение на Европейски Съюз, изискващо от всички страни в съюза непринудено да понижат потреблението си на газ с 15% тази зима, Сомаруга отговори: „ Със сигурност има смисъл. Федералният съвет ще реши “.

В края на юли Европейски Съюз одобри ексклузивен проект за справяне с енергийната рецесия, породена от войната на Русия против Украйна, който планува страните-членки непринудено да понижат потреблението си на природен газ с 15% за страна./БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР