Швейцария и Беларус изиграха истински голов трилър, в който не

...
Швейцария и Беларус изиграха истински голов трилър, в който не
Коментари Харесай

Швейцария се спаси от грандиозен провал след убийствен трилър срещу Беларус

Швейцария и Беларус изиграха същински голов трилър, в който не съумяха да се победят и приключиха наедно при резултат 3:3 в среща от осмия кръг на квалификациите за UEFA EURO 2024 от група „ I “.

Нищо не предвещаваше този процес на мача, откакто Джердан Шакири откри в 28-ата минута с красиво попадение. През втората част обаче беларусите стигнаха до цялостен поврат след голове на Макс Ебонг в 61-ата, Денис Поляков в 69-ата и на Дмитри Антилевски в 84-ата минута. „ Кръстонсците “ обаче не се предадоха и избавиха точката след късни попадения на Мануел Аканджи в 89-ата и на Зеки Амудин в 90-ата минута.

Двубоят се игра в Санкт Гален, а капитанът Гранит Джака записа мач номер 118 с екипа на Швейцария, с което се изравни с Хайн Херман на върха в тази ранглиста.

По този метод Швейцария резервира лидерската си позиция в групата с 15 точки, само че Румъния има 13 и при триумф по-късно над Андора ще излезе преди всичко. Белаус пък остава пети с шест пункта. В идващия си мач възпитаниците на Мурат Якин би трябвало да гостуват на Израел през ноември, само че този мач не е несъмнено, че ще се организира поради военните дейности в Ивицата Газа. За Беларус следва домакинство на последния Андора.

Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР