Швейцария е раят на земята. Или поне така смятат много

...
Швейцария е раят на земята. Или поне така смятат много
Коментари Харесай

5-те най-абсурдни закона в Швейцария

Швейцария е раят на земята. Или най-малко по този начин считат доста хора. Тази безупречна европейска страна е пример за благосъстояние и успокоение, примесено с чудна и пъстра природа.

Швейцария се слави освен с чистия си въздух, само че и с отлични ски курорти и международно известни банки, където едни от най-богатите хора в света държат огромна част от парите си.

Има обаче няколко закона в Швейцария, които са странни даже за локалното население, написа pozhivka.blitz.bg.

Вижте кои са те:

Мъжете би трябвало да вървят по дребна потребност седнали

Повечето други мъже ще бъдат сюрпризирани от такова необичайно предписание. В последна сметка, не всеки обича да прави това, до момента в който седи. Въпреки това, в Швейцария се счита, че да уринираш прав е нехигиенично. Случайното изпръскване е недопустимо в тази страна.

Въпреки че момчетата имат право да стоят в социална тоалетна по време на този развой, е строго неразрешено да вършат това вкъщи.

Швейцарските лекари обаче предлагат мъжете да уринират единствено, до момента в който седят.

Категорично е неразрешено стартирането на водата след 22:00 часа в жилищните здания

Този закон допуска ограничавания единствено в тези къщи, където има неприятна звукоизолация. Всъщност нашите небрежни съседи би трябвало да се учат от виновните швейцарци. Те се почитат взаимно и се пробват да бъдат тихи от 22:00 до 6:00. Затова не се къпят през това време и даже не мият тоалетната.

Въпреки това локалните поданици, които са се сдобили с съвременни тихи санитарни тела или усъвършенствана звукоизолация на жилището, могат леко да „ нарушат “ това предписание. Основното е да живеете в мир със съседите и да се държите умерено, в противоположен случай ще получите санкция.

По закон евтаназията е позволена

Това е много деликатна тематика за всички, само че за множеството чужденци е мъчно да схванат по какъв начин могат публично да лишават живота си, като освен това платят прилична сума пари. Мненията на другите хора се разграничават според от персоналните условия, само че основният фактор тук е, че единствено добре финансово обезпечено лице може да извърши сходна процедура.

Малките деца се водят като кучета в планинските региони

Нашите грижовни майки ще бъдат ужасени от подобен закон. Въпреки това швейцарците го съблюдават доста прецизно. В края на краищата те постоянно се намират в сходни местности. Правителството на Швейцария споделя, че тази защитна мярка е помогнала на доста родители да спасят децата си. Може би при туризъм в планината тази концепция не е толкоз неприятна.

Искате да ловите риба – би трябвало ви лиценз

Рибарите ще бъдат доста сюрпризирани, в случай че би трябвало да преминат през 9 специфични урока и да получат сертификат-разрешение, преди да тръгнат за лов на риба. Но в Швейцария този закон няма да изненада никого, локалните хора се учат вярно да изваждат рибата от куката, с цел да не ѝ се навреди. Може би са научени на някои други секрети познания, само че това може да се разисква единствено персонално.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР