Швейцария е държава, в която предпочитат изчистените форми и ценят

...
Швейцария е държава, в която предпочитат изчистените форми и ценят
Коментари Харесай

Отвън порутена барака, а отвътре ...

Швейцария е страна, в която избират изчистените форми и ценят високо изтънчения усет. Може би и заради това понякога на пазара на недвижими парцели в най-скъпата европейска страна се появяват къщи, които на външен тип надали биха привлекли вниманието, само че за сметка на това си коства да се надникне в тях. Вътре ще се натъкнете на най-новите трендове в интериорния дизайн.

В южно швейцарския кантон Тичино се намира къща, издигната преди повече от 200 години. На външен тип бихте помислили, че това е някаква остаряла и изоставена хижа, която е извънредно време да бъде съборена. Достатъчно е обаче единствено да влезете вътре, с цел да се убедите, че това не е по този начин.

Проектът за реновиране на къщата е дело на архитектурното бюро Buchner Bründler Architekten. Ключът към триумфа на плана се състои в това, че старите стени не са били пипани, а интериорът е съгласуван с последните дизайнерски трендове.

В къщата има така наречен „ бетонна капсула”, с помощта на което парцелът става „ по-дълбок” с 1.5 метра. Това разрешава да бъде увеличено жилищното пространство. Интериорът е решен в минималистичен жанр, като са непокътнати естествените дадености. „ Пластичните” качества на щампования бетон акцентират целия архитектурен план на къщата.










Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР