Швейцарецът Роджър Федерер е най-добре печелещият тенисист за 12-а поредна

...
Швейцарецът Роджър Федерер е най-добре печелещият тенисист за 12-а поредна
Коментари Харесай

оджър Федерер е най-добре печелещият тенисист

Швейцарецът Роджър Федерер е най-добре печелещият тенисист за 12-а поредна година. Той пропусна половината от сезона, само че все пак е добавил в сметката си цели 64 милиона $. По-голямата част от парите не са от наградни фондове, а от спонсорски и рекламни контракти с колоси като като Wilson, Credit Suisse, Mercedes, Rolex, Lindt, Jura, Moet & Chandon, Sunrise, NetJets и Nike, написа Sporta.bg

През тази година швейцарецът подписа и петгодишен контракт за 40 милиона $ с производителя на паста и спагети Barilla. Федерер печели добре и единствено от присъединяване си на шампионати. Той желае по 2 милиона $ за присъединяване в демонстративни шампионати, както и обезпечени по 1 милион за такива от сериите АТР 500 или АТР 250, написа offnews.

Швейцарецът обаче харчи обилни суми за щедрост. Само за просветителни стратегии в Африка фондът, който носи името на Федерер, е дал 30 милиона $. Любопитното е, че Шарапова, която се завърна след 11 месеца отвън корта, е спечелила над 20 милиона $ през годината с извътенисни занимания.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР