Швейцарецът Нилс Хинтерман и канадецът Камерън Аликзандър разделиха първото място

...
Швейцарецът Нилс Хинтерман и канадецът Камерън Аликзандър разделиха първото място
Коментари Харесай

Швейцарец и канадец поделиха победата в спускането в Квитфиел

Швейцарецът Нилс Хинтерман и канадецът Камерън Аликзандър разделиха първото място в спускането от Световната купа по ски-алпийски дисциплини в Квитфиел (Норвегия).

Хинтерман и Аликзандър финишираха с равно най-хубаво време по трасето от 1:44.42 минута.

26-годишният швейцарец записа нов подиум в дисциплината за сезона след третите места в Бормио и във Вал Гардена през декември, както и втора победа за Световната купа след дебютния си триумф в алпийската композиция във Венген на 13 януари 2017 година.

За 24-годишния канадец, който започва с номер 39, пък това беше първа победа в кариерата му. Той взе участие в едвам 14-о съревнование от Световната купа, като най-хубавото му класиране до момента беше десето място в спускането още веднъж в Квитфиел на 7 март 2020 година.

Олимпийският отличник от Сочи 2014 и бронзов медалист от зимните игри в Пекин през предишния месец Матиас Майер (Австрия) остана на 12 стотни от секундата.

Действащият олимпийски първенец Беат Фойц (Швейцария) се подреди четвърти на 19 стотни от секундата.

Носителят на огромния Кристален глобус за 2020 година Александър Омод Килде (Норвегия) приключи пети на 20 стотни, а олимпийският вицешампион от Пекин 2022 Йоан Кларей (Франция) финишира шести на 57 стотни от секундата.

Килде остана отпред в класирането за дребната Световна купа в спускането с 490 точки, на 3 точки пред Фойц, който завоюва трофея в предходните четири сезона. Трети е Майер с 462 точки.

В генералното класиране Марко Одермат (Швейцария), който през днешния ден финишира 15-и на 91 стотни зад Хинтерман и Аликзандър, продължава да води безапелационно с 1216 точки, следван от Килде с 870 и Майер със 752 точки.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР