Швейцарецът Марко Одермат постигна петата си победа от началото на

...
Швейцарецът Марко Одермат постигна петата си победа от началото на
Коментари Харесай

Одермат триумфира в Супер-Г в Бормио

Швейцарецът Марко Одермат реализира петата си победа от началото на сезона в Световната купа в ски алпийски дисциплини, откакто победи в супергигантския слалом в италианския зимен център Бормио.

За носителят на огромния Кристален глобус в алпийските ски през миналия сезон това беше втори триумф в Супер-Г през акцията, като предходния беше в края на ноември в Лейк Луис, Канада.

Днес в Бормио Одермат още веднъж бе над всички на пистата " Стелвио ", спирайки хронометрите на 1:29.27 минути на 0.64 секунди пред втория Винстент Крихмайер, който през вчерашния ден пък победи в спускането в Бормио.

Последен на почетната стълбичка се качи Люик Меяр, който остана на 1.22 секунди от спечелилия. За 26-годишният швейцарец това бе втори подиум за сезона след третото място на слалома във Вал д`Изер.

В генералното класиране Марко Одермат продължава да води безапелационно с актив от 946 точки, като задатъкът му пред втория Александър Омод-Килде от Норвегия е над 300 пункта.

В дисциплината Супер-Г швейцарецът също е водач с 280 точки пред Килде с 212. Норвежецът, който завоюва супергигантския слалом в Бийвър Крийк, Съединени американски щати през днешния ден се подреди едвам осми.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР