Швейцарецът Марко Одермат има убедителна преднина след първия манш на

...
Швейцарецът Марко Одермат има убедителна преднина след първия манш на
Коментари Харесай

Марко Одермат води убедително след първия манш на гигантския слалом от Световната купа по ски в Банско

Швейцарецът Марко Одермат има безапелационна преднина след първия манш на гигантския слалом от Световната купа по ски алпийски дисциплини в Банско.

На пистата " Бъндерица " водачът в класирането за Световната купа направи съвсем съвършено каране и даде време от 1:10.09 минути. Неговото достижение бе застрашено само от норвежеца Александър Стийн Олсен, който остана втори на 0.35 секунди. Стийн Олсен се движеше с първо време до последната контрола, само че във финалните метри загуби задатъка по отношение на носителя на Световната купа за последните два сезон.

С трети резултат в първия манш се поздрави Мануел Фелер. Австриецът, който се спусна с първи номер, приключи с пасив от 0.47 секунди по отношение на Одермат.

В първите пет място откри и още един австриец - Щефан Бренщайнер. Той даде пето време на 0.85 секунди от най-хубавия резултат тази заран. Между него и Фелер се вклини хърватинът Филип Зубич. Първенецът в гигантския слалом в Банско през 2021 година изостава от Одермат с 0.74 секунди.

Топ 6 на първия манш се затваря от словенеца Жан Кранец на 0.87 секунди. Седмият Лоик Меяр от Швейцария (+0.89 секунди) пък е последният, който е на по-малко от секунда от Одермат.

Най-много за представянето си в първия манш може да съжалява Жоан Верду. Скиорът от Андора имаше преднина от 0.47 секунди пред Одермат на втората от четирите междинни контроли, само че агресивното му каране докара до неточност и той отпадна.

Вторият манш в Банско започва в 13:30 часа.

Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР