Швейцарецът Лоик Меяр спечели първата си победа през сезона в

...
Швейцарецът Лоик Меяр спечели първата си победа през сезона в
Коментари Харесай

Първа победа през сезона за Лоик Меяр

Швейцарецът Лоик Меяр завоюва първата си победа през сезона в Световната купа в алпийските дисциплини. След като в петък и в събота приключи 2-и в гигантския слалом, през днешния ден в най-техничната дисциплинираност той се възползва от рухването във втория манш на лидера Клеман Ноел (Франция) и завоюва с време 1:42.73 минути.

На 2-ото място с закъснение от 0.89 секунди се подреди Линус Щрасер (Германия), а третото място е за Хенрик Кристоферсен (Норвегия), чийто пасив от спечелилия е 1.17. Той приключи 3-и в първия манш и съумя да резервира този резултат. За Меяр пък това е първи триумф в слалом и едвам трети в цялата му кариера въобще.

Българинът Алберт Попов завърши надпреварата още в първия манш. Той започва чудесно и до първата контрола имаше третото най-хубаво време, само че по-късно пропусна врата и беше един от многото отпаднали.

Лоик Меяр сподели, че става все по-зрял скиор и след отличното показване в гигантския слалом в предните два дни, през днешния ден разпредели силите си съвършено. Той приключи на 2-о място след първия манш, изоставайки на 0.27 секунди от Ноел. Но завладяването на трасето във втория го направи незабавно любимец. Когато французинът обаче трябваше да се спусне, той стартира неприятно и усети това. Още при започване на втория му манш изоставането беше видно, оказвайки се с четири десети по-бавен от швейцареца. Ноел изиска да натисне газта, само че караше в прекомерно тясна линия и отпадна.

За четвърти път този сезон в челната тройка попадна Линус Щрасер. Германецът победи в Кицбюел и Шладминг, има и едно трето място, а през днешния ден за първи път през сезона остана 2-и. След порядъчен първи манш, състезателят на Германия подвигна оборотите, изключително във втората част. И защото Мануел Фелер (Австрия) остана 5-и през днешния ден, то Щрасер отсрочи решението в борбата за Малкия бистър глобус в дисциплината. Щрасер в този момент изостава с 169 точки при две оставащи надпревари.

Четвъртото място през днешния ден е за Йоханес Щролц (Австрия) с време 1:44.01, с 0.07 секунди по-бърз от Фелер. Топ 6 добави норвежецът Тимон Хауган, който през вчерашния ден остана на 3-о място. И въпреки други швейцарци в топ 10 през днешния ден да няма, то този тим си потегли от Аспен с три първи места в трите дни.

Новият остарял притежател на Световната купа Марко Одермат не взе присъединяване през днешния ден, само че води с 1902 точки. Мануел Фелер усили актива си на 846 точки, а Лоик Меяр държи 3-ата позиция с 843. В класирането в дисциплината Фелер е с 635 на върха, пред Щрасер с 466 и Меяр с 359 точки.Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР