Швейцарецът Лоик Меяр спечели паралелния гигагнтски слалом в Шамони (Франция),

...
Швейцарецът Лоик Меяр спечели паралелния гигагнтски слалом в Шамони (Франция),
Коментари Харесай

Швейцарецът Лоик Меяр стана първият носител на малката световна купа в паралелния гигантски слалом

Швейцарецът Лоик Меяр завоюва паралелния гигагнтски слалом в Шамони (Франция), а с това и новоучредената Световна купа в дисциплината. На финала той се наложи безапелационно над своя съотечественик Томас Тумлер с 25 стотни преднина.
 Алберт Попов остана 43-и в Шамони
Алберт Попов остана 43-и в Шамони

Българинът преодоля двата манша по " синьото " и по " аленото " трасе за 42.80 секунди

Състезанието беше придружено с доста изненади, като от кандидатите за Големия бистър глобус най-добре се показа норвежецът Александър Омод Килде, заел седмо място. Както неговият съотечественик Хенрик Кристоферсен, по този начин и французинът Алекси Пинтюро отпаднаха на осминафиналите.

Българинът Алберт Попов даде 43-о време от 44 финипирали в квалификациите и не можа да влезе в Топ 32, с цел да взе участие в елиминационната фаза. Трети се класира германецът Александър Шмид, победил в дребния край американеца Томи Форд.
 Снимка 465837
Източник:

След 29 от общо 44 надпревари за Светвоната купа отпред е Кристоферсен с 903 точки, следван от Килде с 856 точки и Пинтюро с 842 точки. Четвърти е австриецът Матиас Майер с 692 точки.

За паралелния великански слалом, където общо имаше два старта през сезона Меяр стана първи със 129 точки. Втори е норвежецът Расмуs Виндигщад със 103 точки. Той завоюва надпреварата в Алта Бадия, само че през днешния ден взе единствено 3 точки. Трети остана германецът Стефан Луиц с 82 точки. Иначе Меяр е девета позиция в общото класиране с 514 точки.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР