Швейцарецът Лоик Меяр спечели гигантския слалом в Заалбах, с който

...
Швейцарецът Лоик Меяр спечели гигантския слалом в Заалбах, с който
Коментари Харесай

Лоик Меяр спечели гигантския слалом в Заалбах

Швейцарецът Лоик Меяр завоюва гигантския слалом в Заалбах, с който се откриха Финалите на Световната купа по ски алпийски дисциплини.

Меяр стигна до триумфа с време от двата манша от 2 минути и 36.27 секунди. Той обаче имаше голям шанс, защото сънародникът му Марко Одермат позволи неточност, която докара до отпадането му малко след старта на втория манш.

Одермат, който завоюва първите девет надпревари в дисциплината през сезона и от дълго време си обезпечи както Малкия, по този начин и Големия бистър глобус, имаше преднина от 0.4 секунди пред Меяр след първия манш, само че една неопределено го изхвърли от очертанията на трасето и той не съумя да приключи.

Втори след Меяр остана Жоан Верду от Андора. Той бе пети след първия манш, само че сподели доста положително каране във второто прекосяване на пистата и изостана единствено с 0.71 секунди от спечелилия Меяр.

Трети се подреди различен швейцарец - Томас Тумлер, който с пасива от 79 стотни бе последният на по-малко от секунда от Меяр. Представителят на домакините от Австрия Щефан Бренщайнер остана четвърти на 1.20 секунди, а компактно зад него се подредиха норвежците Хенрик Кристоферсен и Тимон Хауген.

В класирането за Световната купа Одермат резервира първото си място с 1902 точки. Втори с 943 излезе Меяр, а трети с 872 е австриецът Мануел Фелер.

Крайното класиране в гигантския слалом се оглавява още веднъж от Одермат с 900 точки, пред Меяр с 468 и хърватина Филип Зубчич с 402.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР