Швейцарецът Дарио Колоня спечели за рекорден четвърти път веригата по

...
Швейцарецът Дарио Колоня спечели за рекорден четвърти път веригата по
Коментари Харесай

Колоня с рекордна четвърта победа в Тур дьо Ски

Швейцарецът Дарио Колоня завоюва за рекорден четвърти път веригата по ски-бягане " Тур дьо Ски ".
Колоня финишира за 28:52.1 минути в последния шести старт от конкуренцията в преследването на 9 километра свободен жанр в италианския зимен център Вал ди Фиеме. Той стартира с огромен задатък от съвсем секунда и четвърт в генералното класиране и нямаше проблеми да резервира лидерската си позиция.

Така Колоня стана първият играч с четири победи в " Тур дьо Ски " при мъжете, прибавяйки нова купа към триумфите си през 2009, 2011 и 2012 година, с което се изравни с Юстина Ковалчик (Полша), която е рекордьорка при дамите с купите си в интервала 2010-2013 година.

Друг норвежец Мартин Йонсруд Сундби беше най-бърз по трасето през днешния ден и в последна сметка се изкачи с четири места до второто в крайното класиране на веригата с закъснение от 1:26.5 минута. Така той стана подгласник на спечелилия за втора поредна година. Сундби е и повторен победител в " Тур дьо Ски " през 2014 и 2016 година.

Трети на 1:30.6 минути приключи Алекс Харви, който стана първият канадец в 12-годишната история на конкуренцията с място на подиума в крайното класиране. Миналогодишният първенец Сергей Устюгов от Русия, който беше трети преди днешния финален кръг, не започва поради болки в гърба.

Сундби пък излезе отпред в генералното класиране за Световната купа с 875 точки, пред Колоня с 807 точки и Харви със 750 точки.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР