Швейцарец е купил най-скъпия апартамент в Атина с гледка към

...
Швейцарец е купил най-скъпия апартамент в Атина с гледка към
Коментари Харесай

Най-скъпият апартамент в Атина бе продаден на швейцарец за 18 милиона евро

Швейцарец е купил най-скъпия апартамент в Атина с панорама към Акропола за 18 милиона евро, заяви в електронното си издание в. „ Катимерини “.

Апартаментът съставлява пентхаус – на последния етаж на жилищен блок, чийто асансьор обезпечава пряк достъп до него. Той е с централно местонахождение в гръцката столица и с просторни тераси, заради което дава панорамна панорама към морето и остров Егина, към античния стадион Калимармаро, към най-високата точка в Атина – хълма Ликавитос, както и към гръцкия парламент и Акропола. Площта му е 320 квадратни метра, които за атинския пазар на недвижими парцели са извънредно огромни размери.

Швейцарският предприемач с многостранна активност и уязвимост към Гърция е закупил жилището за 18 млн. евро или близо 56 хиляди евро на квадратен метър. Той има желание идващите няколко месеца да обитава в новозакупения парцел и да го ремонтира, написа в. „ Катимерини “.

Осъществяването на договорката е почнало предходната година и е траяло близо 10 месеца.

„ Традиционно купувачи от този диаметър се нареждат на пазарите в Цюрих и Ню Йорк. За разлика от Атина, на Миконос се записват една или две покупко-продажби за такава сума на година “, сподели Йоргос Петрас, ръководещ шеф в консултантската мрежа за недвижими парцели „ Енгел унд Фьолкерс “ (Engel & Völkers), която е осъществила договорката, написа Българска телеграфна агенция.

Макар че гръцкият пазар на първокласни парцели се счита за по-евтин от сходни пазари в международен мащаб, в тази ситуация с тази договорка това не наподобява по този начин. Според отчет на консултантската компания „ Найт Франк “ (Knight Frank) за 1 млн. $ човек може да купи 17 кв. метра в Монако, 33 кв. метра в Ню Йорк, 34 в Лондон и 43 в Париж. Според същите пазарът на първокласни жилища в Атина е на девето място в света въз основа на годишния растеж на цените, който е възлизал на 13 % през 2022 г.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР